Αιγιάλεια: Έναρξη παιδικών μουσικών εργαστηρίων ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

 

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας καλωσορίζοντας τους μικρούς και μεγαλύτερους φίλους της Μουσικής ανακοινώνει την έναρξη των Χορωδιακών συνόλων και των εκπαιδευτικών τμημάτων της υπό τη διεύθυνση της μαέστρου και καθηγήτριας πιάνου Βασιλικής Νάσση.

1.Μουσικά παιχνίδια. Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά 5-8 ετών που θέλουν να ανακαλύψουν τη μουσική μέσα από το παιχνίδι. Μέσω μουσικών παραμυθιών απογειώνεται η φαντασία τους και αναδεικνύεται η καλλιτεχνική τους φύση. Μουσική, παραμύθι, κίνηση, χορός, ρυθμός συμβάλλουν στην καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης των παιδιών και τα βοηθούν να διοχετεύουν την έκδηλη ανάγκη τους για έκφραση. Λειτουργεί κάθε Σάββατο 10.30-11.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Μηνιαίο κόστος συμμετοχής 1ο παιδί 10 ευρώ, 2ο παιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν. Έναρξη Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

2.Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας.  Τμήμα Αιγίου. Η μελωδική φωνή των νέων της Αιγιαλείας ακούγεται φρέσκια και δυνατή εδώ και 16 χρόνια καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα Ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Έχει καταγράψει συμμετοχές σε εκδηλώσεις με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Μύρωνας Στρατής (2011), ο Δημήτρης Μπάσης (2012), ο Βασίλης Λέκκας (2013), η Φωτεινή Δάρρα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (2014), ο Κώστας Μακεδόνας (2016), ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη (2018), ο Μανώλης Μητσιάς και η Μαρία Φαραντούρη (2023). Επίσης παρουσία σε Εθνικές επετείους, στο Πάρκο των Χριστουγέννων και πολλές ανεξάρτητες θεματικές συναυλίες. Η δραστηριότητά της έχει προβληθεί στα ΜΜΕ της Αχαΐας καθώς και σε τηλεοπτικούς σταθμούς Πανελλαδικής εμβέλειας. Οι πρόβες γίνονται κάθε Σάββατο 11.30-12.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης». Μηναίο κόστος συμμετοχής 1ο παιδί 10 ευρώ, 2ο παιδί 5 ευρώ, 3ο παιδί δωρεάν. Έναρξη Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Η καλλιέργεια της φωνής και η ενασχόληση με το χορωδιακό τραγούδι, επιδρούν σε κάθε άτομο ξεχωριστά προάγοντας τη συνεργατικότητα, την αλληλεγγύη καθώς τη διατήρηση της μουσικής πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Σας περιμένουμε!

Πληροφορίες και εγγραφές Δημήτρης Ζωιτσούδης (26910-28210) καθημερινά στα γραφεία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης» (Παλαιό Νοσοκομείο) Νικ.Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου και Βασιλική Νάσση (6940775988).

Το άρθρο Αιγιάλεια: Έναρξη παιδικών μουσικών εργαστηρίων ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.