Χαλανδρίτσα: Περιήγηση με ιστορική αναδρομή στο κέντρο της Πάτρας

Με αυξημένο ενδιαφέρον και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη περιήγηση με ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη του κέντρου της Πάτρας, που οργάνωσε ο Σύλλογος Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος της περιοχής του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας  με τη συνεργασία της κ. Γιώτας Καΐκα-Μαντανίκα, ιστορικού – ερευνήτριας και συγγραφέα βιβλίων τοπικής ιστορίας.

Η όμορφη περιπλάνηση στο ιστορικό παρελθόν της πόλης μας θα συνεχιστεί με την 3η πεζοπορία στην παραλιακή ζώνη από τον Άγιο Ανδρέα έως τη Μαρίνα (Πελεκανέικα) με επίκεντρο το παλιό λιμάνι, τις οικονομικές δραστηριότητες των Κλάους, Άμβουργερ, Μπάρρυ, Μάμου, Αναστασόπουλου κ.α. Την περίοδο της Ακμής αλλά και την οικονομική κρίση  με την ύφεση και την μετανάστευση.

Σημείο συνάντησης και αφετηρία της ξενάγησης ο χώρος των Εκκλησιών του Αγίου Ανδρέα.  Τετάρτη 21 Ιουνίου και ώρα 18:00. Η διάρκεια υπολογίζεται σε 3 ώρες, ευθεία πορεία και 4 στάσεις.

Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε θα πρέπει να δηλώσετε άμεσα, απαντώντας με mail. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και ενδεχομένως λίστα αναμονής.

Τηλ επικοινωνίας 2694022591, Δευτέρα & Τετάρτη, 5:30-8 μ.μ

e.mail Συλλόγου: ygeia.perib.chala@gmail.com

Επικουρικά τηλ. 6977713683  κα. Χαϊδοπούλου Νίκη.

 

Το άρθρο Χαλανδρίτσα: Περιήγηση με ιστορική αναδρομή στο κέντρο της Πάτρας εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.