(Φωτο)-ΠΔΕ: Ο Πολιτισμός στα σχολεία – «Μπορείς να ταξιδέψεις σε πολλούς πολιτισμούς διαβάζοντας»

 

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Safety Project: Οργανισμός, Κατάρτισης – Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης – Πρόληψης, σε Θέματα Ασφάλειας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Διαπολιτιστικά και Υγείας», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενισχύουν τις σχολικές βιβλιοθήκες δημοτικών σχολείων στη Δυτική Ελλάδα.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Safety Project, κα Ελένη Βασιλοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης και η κα Κατερίνα Βέργη, Διευθύντρια του Εκπαιδευτικού Οργανισμού ΒΕΡΓΗ στην Πάτρα, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο της Νέας Φιγαλείας στο Νομό Ηλείας, για την ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης του, έχοντα μια έκπληξη στους μικρούς μαθητές. Εκεί μας υποδέχθηκε η Διευθύντρια του σχολείου, Ελένη Γκουγκούση με τους δασκάλους και τους μαθητές.

(φωτογραφία από αριστερά προς δεξιά: Κατερίνα Βέργη, Νίκος Κοροβέσης, Μικυ, Διευθύντρια σχολείου Ελένη Γκουγκούση, Ελένη Βασιλοπούλου, Έλσα
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τα παιδιά υποδέχθηκαν τον γνωστό Μίκυ και την Έλσα, όπου έβγαλαν φωτογραφίες, έπαιξαν και μοιράστηκαν μαζί με τους αγαπημένους τους ήρωες, υπέροχες στιγμές!

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Safety Project, Ελένη Βασιλοπούλου δήλωσε, “Είχα την τύχη να μεγαλώσω, με μια μητέρα όπου εκτός από το ότι ;έκανε το βιβλίο επάγγελμα της, μας έφερνε σχεδόν καθημερινά παραμύθια, λογοτεχνικά βιβλία κ.α. Με αυτόν το απεριόριστο πλούτο γνώσεων, ταξίδεψα σε πολλές χώρες, διάβασα πολλές φανταστικές ιστορίες, ανακάλυψα νέους πολιτισμούς. Αυτή η παιδική μου εμπειρία και η σχέση μου με το βιβλίο και τον πολιτισμό, με έκανε σήμερα αυτό που είμαι! Τα παιδιά εκτός όλων των άλλων ερεθισμάτων είναι σημαντικό να μεγαλώνουν με γνώση! Αυτό ήταν το κύριο μέλημα μου τόσο προσωπικά, όσο και με τον Οργανισμό Safety Project. Γι ‘ αυτό προσφέρουμε στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας, ένα πλούσιο συνολικό έργο, σχολικών και λογοτεχνικών βιβλίων μεταξύ των άλλων, η Ελληνική και Παγκόσμια Μυθολογία και οι Ιστορίες της Φρουτοπίας του Ε. Τριβιζά κ.α.”
Επιλέξαμε κυρίως δημοτικά σχολεία σε χωριά και απομακρυσμένες περιοχές από μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε γειτονιές της Πάτρας όπως το 15ο Δημοτικό σχολείο Πατρών στα Προσφυγικά, για την ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης και τη διάδοση του Ελληνικού πολιτισμού!

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης δήλωσε, “Είμαι στον τόπο μου, στα μέρη που μεγάλωσα και ζω, για εμένα ως Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, με αφορά όλος ο Δυτικός Άξονας, εδώ όμως χτυπά περισσότερο η καρδιά μου! Γι ‘ αυτό επισκεφθήκαμε το δημοτικό σχολείο της Νέας Φιγαλείας, μαζί με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών, για να τονίσουμε ό,τι το μέλλον του πολιτισμού μας είναι στα παιδιά μας, τα εφόδια τους είναι τα βιβλία, η τέχνες, η ιστορία μας! Αφήσαμε λοιπόν, στα χέρια των δασκάλων τους, τα εφόδια – βιβλία και χαρίσαμε χαμόγελα σε όλα τα παιδιά”.

Μέχρι τώρα έχουν διατεθεί στις σχολικές βιβλιοθήκες 25 σχολείων, εκατοντάδες βιβλία εκπαιδευτικά, λογοτεχνικά, ιστορικά, πολιτιστικά, όλα για τα παιδιά!

Ευχαριστούμε τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας, Ν. Ηλείας και Ν. Αιτωλοακαρνανίας

Το άρθρο (Φωτο)-ΠΔΕ: Ο Πολιτισμός στα σχολεία – «Μπορείς να ταξιδέψεις σε πολλούς πολιτισμούς διαβάζοντας» εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.