(Φωτο)-Πάτρα: Συμμετοχή Τσιρώνη στο μνημόσυνο του Ιωάννη Καποδίστρια

 

 

Στο ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια συμμετείχε ο βουλευτής Αχαΐας του Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ, Σπυρίδων Τσιρώνης. Το μνημόσυνο τελέστηκε την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 192 ετών από την δολοφονία του.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία του μνημοσύνου, αναφέρθηκε στην Πίστη του Κυβερνήτη και στον τρόπο που πολιτεύτηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «συνδύαζε την ανάσταση και ανεξαρτησία του Έθνους, με την παράδοση του Γένους και τα πνευματικά του αποθέματα». Μην ξεχνάμε ότι ο Ι. Καποδίστριας ενδιαφέρθηκε ιδιαιτέρως για την πόλη των Πατρών αφού εργάστηκε για την ανάπτυξής της σε όλους τους τομείς.
Στη μνήμη του Κυβερνήτη κατέθεσαν στεφάνι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ.Χρυσόστομος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και ο βουλευτής Αχαΐας Σπυρίδων Τσιρώνης.
Ο Ι.Καποδίστριας αποτελεί αιώνιο, θυσιαστικό πρότυπο Κυβερνήτη και θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε πολιτικό.
Η ΝΙΚΗ τιμά και θα τιμά τη μνήμη του.

Με εκτίμηση,

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ
Τοπική Κοινότητα Πάτρας

Το άρθρο (Φωτο)-Πάτρα: Συμμετοχή Τσιρώνη στο μνημόσυνο του Ιωάννη Καποδίστρια εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.