(Φωτο)-Πάτρα: Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου στο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας

Το ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας που έγινε στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών από 21 έως και 23 Σεπτεμβρίου 2023.
Το Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας υλοποιείται με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, αλλά και για να προβάλλει το σπουδαίο έργο των φορέων της κοινωνίας, των πολιτών και των συλλόγων των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
Το ΚΔΑΠ ΑμεΑ «ΑΜΠΕΤ ΧΑΣΜΑΝ» συμμετείχε στο Φεστιβάλ εκθέτοντας έργα των ωφελούμενων του Κέντρου από το εργαστήριο κεραμικής και το εργαστήριο εικαστικών. Ενεργό συμμετοχή είχε επίσης, μέσω ωφελούμενου του Κέντρου Ευστάθιου Σωτηρόπουλου, στην Ομαδική Έκθεση που παρουσιάστηκε στον Εκθεσιακό χώρο των Παλαιών Σφαγείων. Ο ωφελούμενος συμμετείχε στην έκθεση με 2 έργα ζωγραφικής και 2 βιβλία κόμικς δημιουργίες του ίδιου.
Στα πλαίσια της εξωστρέφειας των κοινωνικών δομών και της κοινωνικοποίησης και ένταξης στο κοινωνικό σύνολο των ωφελουμένων, κατά τη διάρκεια της 2ης μέρας του Φεστιβάλ, μέσω προγραμματισμένης επίσκεψης, δόθηκε η ευκαιρία στους ωφελούμενους της πρωινής και απογευματινής βάρδιας του Κέντρου να επισκεφθούν τον χώρο των Παλαιών Σφαγείων, να περιηγηθούν στα ενημερωτικά Περίπτερα, να παρακολουθήσουν μουσικό-θεατρικά δρώμενα, και να συμμετάσχουν σε δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα αναπηρίας.

 

Το άρθρο (Φωτο)-Πάτρα: Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου στο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.