(Φωτο)-Πάτρα: Εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων και του Συλλόγου Λευκαδίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις 3/4/2023 η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και ο Σύλλογος Λευκαδίων Πάτρας «Η Φανερωμένη» με τίτλο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: Καπετάνιος της στεριάς, Καπετάνιος της θάλασσας» στην Αγορά Αργύρη.
Πολλά μέλη και των δύο Συλλόγων έδωσαν το παρόν στην κοινή εκδήλωση στην οποία πραγματοποίησε εξαιρετική κεντρική ομιλία ο Φιλόλογος, κ. Νικόλαος Ασπρογέρακας, παρουσιάζοντας άγνωστες πτυχές της συμβολής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη σωτηρία της Λευκάδας από την πολιορκία του Αλή Πασά. Επιπλέον, το παρόν έδωσαν ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατήρ Θεόκλητος, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσονας Φωτήλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος, o Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Δημοσιονομικού Ελέγχου Δυτικής Ελλάδας κ. Ανδρέας Φίλιας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων και Επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» κ. Κώστας Σβόλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Λευκάδας κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοίρα «Η Θάνα» κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. Χαιρετισμό απέστειλαν ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Άγγελος Τσιγκρής και η Υποψήφιας Βουλευτής Λευκάδας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Ευγενία Αρβανίτη.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων «Η Φανερωμένη», κ. Ιωάννης Σίδερης στον χαιρετισμό που απεύθυνε ευχαρίστησε τον Σύλλογο Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και αναφέρθηκε στη σημασία της γνώσης των κατορθωμάτων του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Λευκάδα, τα οποία δεν γνωρίζει πολύ κόσμος.
Από την πλευρά του Συλλόγου Αρκάδων Πάτρας «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Παναγιώτης Καρασπήλιος ευχαρίστησε επίσης τον Σύλλογο Λευκαδίων για την αγαστή συνεργασία, επεσήμανε ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αποτελεί σπουδαίο εθνικό ιστορικό κεφάλαιο, καθώς δεν είναι μόνο ο Γέρος του Μοριά, αλλά ο Γέρος όλων των Ελλήνων, ενώ απεύθυνε κάλεσμα στους νέους να συμμετέχουν στους Συλλόγους, που λειτουργούν ως κοιτίδα πολιτισμού, αναβίωσης και διάδοσης της ιστορίας. Επιπλέον, τόνισε ότι η ιστορική μνήμη αποτελεί κινητήριο δύναμη του έθνους, αναφέροντας τα λόγια του Γ. Σεφέρη «σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.». Τέλος, τόνισε ότι οι Σύλλογοι πρέπει να έχουν εξωστρέφεια και συνεργασία και αυτό έγινε πράξη με την κοινή εκδήλωση, αλλά και ότι είναι σημαντικό να αναπτυχθεί ένα δίκτυο συνεργασίας των Τοπικών Συλλόγων, καθώς θα παράσχει πολλαπλά οφέλη ευρύτερα στην τοπική κοινωνία.

 

Το άρθρο (Φωτο)-Πάτρα: Εκδήλωση του Συλλόγου Αρκάδων και του Συλλόγου Λευκαδίων εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.