(Φωτο)-Καλάβρυτα: Η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Αλεξίου

Με χειμωνιάτικο καιρό που δεν επέτρεψε την υποδοχή της τίμιας κάρας του Αγίου Αλεξίου από την Αγία Λαύρα γιόρτασαν τα Καλάβρυτα τον Πολιούχο τους. Μετά το πέρας της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η περιφορά της κάρας και της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Αλεξίου, ωστόσο ήταν λαμπρή, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερωνύμου.
Ωστόσο, η ημέρα ήταν λαμπρή για έναν ακόμα σημαντικό λόγο στα Καλάβρυτα. Νωρίς το μεσημέρι, εγκαινιάστηκε η έκθεση «Η Ευζωνική Στολή, η Ιστορική Διαδρομή της μέσα από 40 έργα του Γ. Μυλωνά».
Η έκθεση διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαβρύτων, με τη συνεργασία της Προεδρίας της Δημοκρατίας και φιλοξενείται στο Πέτρινο Κτίριο. Στον χώρο φιλοξενούνται συνολικά σαράντα υδατογραφίες του Γιάννη Μυλωνά, σαράντα έγχρωμες αναπαραστάσεις που ουσιαστικά εξιστορούν και περιγράφουν, με όρους χρονολογικούς αλλά και ενδυματολογικούς, την ιστορική διαδρομή της εθνικής φορεσιάς μας.
Στην ομιλία του, κατά την τελετή εγκαινίων της έκθεσης, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην ευζωνική στολή ως σύμβολο γενναιότητας, λεβεντιάς και εθνικής περηφάνιας. Και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε μια ακόμη ιστορική σύνδεση και ταύτιση της Ευζωνικής Στολής με τα Καλάβρυτα.
Την ερχόμενη Τρίτη 21 Μαρτίου τα Καλάβρυτα τιμούν την επέτειο της Απελευθέρωσής τους ως η πρώτη ελληνική πόλη που αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό.

Το άρθρο (Φωτο)-Καλάβρυτα: Η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Αλεξίου εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.