(Φωτο)-Αίγιο: Το επιμορφωτικό σεμινάριο «Διοίκηση και Ηγεσία στο Ελληνικό Σχολείο: η ρητορική, η θεωρία και η πραγματικότητα»

 

Σε πείσμα των προαναγγελθεισών δυσμενών καιρικών συνθηκών το περασμένο Σάββατο, 4 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο που είχε οργανώσει το 5ο Δ.Σ. Αιγίου «Γεωργία Πανουτσοπούλου – Παπασημακοπούλου» στο πλαίσιο της Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης με τίτλο «Δοίκηση και Ηγεσία στο Ελληνικό Σχολείο: η ρητορική, η θεωρία και η πραγματικότητα» και εισηγητή τον Μανώλη Κουτούζη, Κοσμήτορα και Καθηγητή της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.
Η ενδιαφέρουσα εισήγηση του κ. Κουτούζη προσέγγισε θέματα που άπτονται της λειτουργίας ενός εκπαιδευτικού οργανισμού, όπως στοχοθεσία – αποτελεσματικότητα – αποδοτικότητα – διοίκηση – ηγεσία – κεντρική εξουσία – σχετική αυτονομία σχολικών μονάδων – αξιολόγηση – λογοδοσία – κουλτούρα συλλόγου διδασκόντων σχολικής μονάδας – στάση συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Όλα τα παραπάνω κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών και προκάλεσαν ερωτήματα που οδήγησαν σε θέσεις, αντιθέσεις, γόνιμο διάλογο, εποικοδομητικές διαφωνίες και μια κοινή διαπίστωση ότι πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συμβάλλουν προκειμένου να μετατραπούν τα σχολεία σε οργανισμούς μάθησης, δηλ. οργανισμούς που θα ενθαρρύνουν και θα δημιουργούν ευκαιρίες αναζήτησης, διαλόγου, συνεργασίας με σκοπό ένα κοινό όραμα και εντέλει σύνδεσης του εκπαιδευτικού οργανισμού με το περιβάλλον.
Η διεύθυνση του 5ου δημοτικού σχολείου επιθυμεί να ευχαριστεί τους κάτωθι που βοήθησαν για την υλοποίηση του σεμιναρίου: ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Αιγιάλειας, Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιάλειας, Χαράλαμπο Παπαϊωάννου (επιμέλεια αφίσας), Τράπεζα Πειραιώς, Εταιρεία 3Ε «AVRA» και Κατάστημα άνθη – φυτά «Μανώλια».

 

 

Το άρθρο (Φωτο)-Αίγιο: Το επιμορφωτικό σεμινάριο «Διοίκηση και Ηγεσία στο Ελληνικό Σχολείο: η ρητορική, η θεωρία και η πραγματικότητα» εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.