Σελιανίτικα: Το διαδικτυακό workshop «National Tool Fair: Ένταξη και Πολυμορφία»

 

Σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες, 10.00 έως 12.00, το διαδικτυακό workshop με τίτλο: «National Tool Fair: Ένταξη και Πολυμορφία», με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και εργαλείων, οι οποίες σχετίζονται με την οριζόντια προτεραιότητα των Προγραμμάτων της Ε.Ε. Erasmus+ και Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, την Ένταξη και την Πολυμορφία. Το υπόψη workshop διοργάνωσε η Εθνική Μονάδα Συντονισμού ΙΝΕΔΙΒΙΜ και προσκάλεσε συγκεκριμένους φορείς και των δυο προγραμμάτων, μεταξύ αυτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σελιανιτίκων Ήλιος, ώστε να ανταλλάξουν πρακτικές και εμπειρίες που έχουν αποκομίσει μέσα από την υλοποίηση των σχεδίων τους, έχοντας ως σημείο αναφοράς τα άτομα με τις λιγότερες ευκαιρίες και ειδικότερα με αναπηρίες.

Τα Προγράμματα αυτά, Ένταξης και Πολυμορφίας, έχουν ως σκοπό την προώθηση της κοινωνικής ένταξης, της αξίας της διαφορετικότητας και της πολυμορφίας κάθε είδους, καθώς και την παροχή ίσης πρόσβασης σε όλους τις νέες και τους νέους σε ευκαιρίες που προσφέρονται στο πλαίσιο των δράσεών τους.

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας δόθηκε έμφαση στον τομέα της ψυχικής υγείας και στους νέους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και ψυχικής υγείας, ενώ παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και από τα δυο Προγράμματα και έτσι οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να μοιραστούν απόψεις, εμπειρίες και εργαλεία, δίνοντας παραδείγματα αναφορικά με σχέδια που έχουν υλοποιήσει.

Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σελιανιτίκων Ήλιος εκπροσώπησε ο Γεώργιος Ρόζος, ως υπεύθυνος του συλλόγου για τις δράσεις Erasmus+. Επίσης, ο σύλλογος, ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού, έχει ξεκινήσει από τις αρχές του τρέχοντος μηνός μια σειρά από δράσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και βιωματικά εργαστήρια θέλοντας να καταδείξει με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαιότητα του εθελοντικού κεφαλαίου και την ιδιαίτερη σημασία του για τις τοπικές κοινωνίες.

 

Το άρθρο Σελιανίτικα: Το διαδικτυακό workshop «National Tool Fair: Ένταξη και Πολυμορφία» εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.