ΠΑΤΡΑ: Η Μονή Αναλήψεως Μιντιλογλίου θα πανηγυρίσει και φέτος

Η ιστορική ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΜΙΝΤΙΛΟΓΛΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ θα πανηγυρίσει και φέτος, επί τη μεγάλη εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου, το διήμερο 9 -10 Ιουνίου σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.
• Τετάρτη 9/6 : 19:00 – 20:30, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας. Θα προστεί και θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.
• Πέμπτη 10/6
o 7:00- 10:00, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου
o Εσπέρας: 19:00 -20:00, Μεθέορτος Εσπερινός –Ιερό Ευχέλαιο υπέρ υγείας των διαγωνιζομένων μαθητών και των ευλαβών προσκυνητών της Ιεράς Μονής. Θα προστεί ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Μήλιας, αδελφός της Ι.Μ. Ομπλού.

Η ιστορική Ιερά Μονή Αναλήψεως Μιντιλογλίου αποτελεί σήμερα παρεκκλήσιο του Ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Μιντιλιγλίου. Βρίσκεται στην διαδρομή Μιντιλογλίου –Παυλοκάστρου. Ο ναός ανεκαινίσθη το 1703 μ.Χ. Σήμερα διατηρείται ο ναός και τα ερείπια κελλίων και εισόδου της Μονής. Το 1799 ανεγνωρίσθη Πατριαρχική υπό του Πατριάρχου Νεοφύτου του Ζ΄. Κατά την απογραφήν του 1699 ευρίσκεται να έχει αξιόλογον κτηματικήν περιουσίαν, αγρούς και αμπέλους παρά την Μονήν και ελαιόδενδρα πολλά. Στις 18.6.1804 έγινε μεγάλη Μάχη εξωτερικά της Μονής την κατά τον διωγμόν των κλεφτών. Με την βοήθειαν των καλογήρων οι περικυκλωθέντες υπο των Τούρκων Κ .και Ν. Πετιμεζάς και Ι. Λιμπερόπουλος με τους άνδρας των διεσώθησαν, διαφυγόντες διά Αλισσού εις τα πλοία. Η Μονή υφίστατο το 1832-6, αλλά το 1835 εκηρύχθη διαλελυμένη.