ΠΑΤΡΑ: Διαδικτυακό Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία

 

                                                                      

 

Η ζωή είναι γιορτή και κάθε μέρα που περνά αναζητούμε τις μικρές χαρές της, τρόπους βοήθειας προς τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, αλλά και τις μεγάλες νίκες μας απέναντι στον καρκίνο. Φέτος, σε αυτή την ξεχωριστή χρονιά, το Άλμα Ζωής Νομού Αχαΐας γιορτάζει τα 20 χρόνια του και αφιερώνει σε όλες τις γυναίκες πάσχουσες από καρκίνο το 1ο Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία.

Οι δράσεις μας δε σταματούν, φυσικά, αλλά επιλέξαμε να οργανώσουμε το συγκεκριμένο Συνέδριο, στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2021,  σε συνέχεια του πολυδιάστατου έργου που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού και στην προσπάθεια να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για τις ίδιες και για τους φροντιστές τους. Η διοργάνωση διεξάγεται στα πλαίσια του έργου «Σύμμαχοι Φροντίδας»[1]Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των φροντιστών τους», που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Active citizens fund».

Πρωταρχικό στόχος του Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, είναι να αναδειχθεί η ψυχοκοινωνική διάσταση του καρκίνου σε όλα τα στάδια της νόσου. Παράλληλα, φιλοδοξούμε στη συμβολή στην εκπαίδευση των απασχολούμενων στον τομέα της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας. Στην εμπλοκή και την αξιοποίηση όλων των δομών για τον καρκίνο (επιστημονικές εταιρίες, ογκολογικά τμήματα, συλλόγους ασθενών, κοινωνικές και ψυχολογικές υπηρεσίες κ.α.), στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της ψυχοκοινωνικής ογκολογίας ως σημαντικό πυλώνα της αντιμετώπισης του καρκίνου τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους φροντιστές τους αλλά και στη δημιουργία ενός δικτύου της ογκολογικής κοινότητας για την ψυχοκοινωνική ογκολογία. Τέλος, στόχος του Άλματος Ζωής Ν. Αχαΐας είναι το εν λόγω Συνέδριο να συνεχίσει να διοργανώνεται και στο μέλλον, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες. https://almazoispatras.gr/

Λίγα λόγια για το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. ΑΧΑΙΑΣ

Το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στην Αχαΐα, ιδρύθηκε με έδρα την Πάτρα το 2001 και λειτούργησε ως το πρώτο Παράρτημα του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών
με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» μέχρι το 2011. Έκτοτε αποτελεί αυτόνομο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» του Ν. Αχαΐας.

Σκοπός του είναι η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο μαστού, όπως επίσης και των μελών των οικογενειών τους, η συμβολή του στην απομυθοποίηση του καρκίνου και η ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

 

 

*Το έργο ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ – «Υποστήριξη γυναικών πασχουσών από καρκίνο μέσα από την ολοκληρωμένη εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών τους» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο μαστού – «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους €12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως ΕΕΑ Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.