ΠΑΤΡΑ: Δελτίο Τρύγου 2021 μπροστά από την πύλη της Achaia Clauss

To 2021 ήταν μια ενδιαφέρουσα χρονιά για τους αμπελουργούς με πολλές διακυμάνσεις φαινομένων. Ο αμπελώνας στο Πετρωτό όπου βρίσκεται σε υψόμετρο 150 μέτρων μπροστά από την πύλη της Achaia Clauss είναι έκτασης 50 στρεμμάτων και αποτελείται από τις ποικιλίες Μαυροδάφνη, Syrah και Cabernet Sauvignon.

Ο χειμώνας ήταν ζεστός συγκριτικά με άλλες χρονιές παρέχοντας ακατάλληλες συνθήκες ξεκούρασης στα φυτά μας. Αυτό ώθησε στο πιο γρήγορο ξύπνημα (5-8 ημέρες νωρίτερα) των οφθαλμών της αμπέλου με αποτέλεσμα οι αμπελουργικές επεμβάσεις να πρέπει να γίνουν και αυτές συντομότερα. Η έναρξη της επόμενης περιόδου ξεκίνησε με πολύ καλές θερμοκρασίες και ιδανικές συνθήκες υετού για την σωστή ανάπτυξη της αμπέλου χωρίς προβλήματα. Αντιθέτως, το τέλος της περιόδου της άνοιξης εντοπίστηκαν έντονα ξερικά φαινόμενα και θερμοκρασίες σπάνιες για τη εποχή. Η ξερική αυτή περίοδος διήρκεσε και κατά την διάρκεια ωρίμασης του σταφυλιού, και έφτασε μέχρι το τέλος του τρύγου, κάνοντας δύσκολη τη χρονιά του αμπελουργού .

Εντούτοις, με γνώση, γρήγορη αντιμετώπιση και σωστή διαχείριση των αμπελουργικών τεχνικών, το 2021 αν και δύσκολη χρονιά κατάφερε και έδωσε εξαιρετική φαινολική ωρίμανση στα αμπέλια με κύρια έμφαση τα κόκκινα, ενώ η ποσότητα παραγωγής είναι ελάχιστα αυξημένη από την προηγούμενη χρονιά.

Η ομάδα της Achaia Clauss

Το άρθρο ΠΑΤΡΑ: Δελτίο Τρύγου 2021 μπροστά από την πύλη της Achaia Clauss εμφανίστηκε πρώτα στο Σκάι Πάτρας.