Πάτρα: Welcome to UP 2023 – Όλα όσα θέλετε να μάθετε με ένα «κλικ»

 

Θέλεις να ενημερωθείς για το Welcome to UP 2023, το μεγάλο Φεστιβάλ Υποδοχής Νέων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών; Επισκέψου τη σελίδα welcometoup.upatras.gr και μπες στον κόσμο της μεγάλης φοιτητικής γιορτής με ένα «κλικ». Το Welcome to UP 2023 διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας καθώς και με τη συνεργασία των Δήμων Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου και την πολύτιμη συνεισφορά των χορηγών του και  είναι πολύ μεγαλύτερο από το περσινό, σε διάρκεια, σε χρονική και χωρική διασπορά αλλά και σε περιεχόμενο. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι διοργανωτές, οι χορηγοί, οι ομάδες, οι χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων, οι εκπλήξεις και οι προσφορές, οι παραστάσεις, οι συναυλίες, τα projects, τα νέα και οι ανακοινώσεις, όλα όσα θέλετε να μάθετε για την πρωτοποριακή διοργάνωση που άλλαξε τα δεδομένα στον τρόπο υποδοχής των νεοεισερχόμενων φοιτητών, σας περιμένουν σε μια εύχρηστη, λειτουργική και καλαίσθητη ιστοσελίδα με νεανική «διάθεση».  Μαζί και οι διαδρομές των λεωφορείων (Magic Bus Patras Tour) σε live tracking, φωτογραφικό υλικό, σύνδεση με τα social media και την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και φυσικά  εικόνες και πληροφορίες για την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση του 2022, η οποία άνοιξε το δρόμο για να γίνει το Φεστιβάλ θεσμός.
Save the date: Το Welcome to UP 2023 ανοίγει τις πύλες του στις 18 Οκτωβρίου και για πέντε ημέρες, έως και τις 22 του μήνα, θα «αναστατώσει» την Πάτρα, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, ενώνοντας το Πανεπιστήμιο με την κοινωνία και τους φοιτητές με τις πόλεις υποδοχής τους, στο πλαίσιο μιας δημιουργικής, αλληλεπίδρασης.

 

To «Welcome to UP 2023» σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και στην «καρδιά» της Πάτρας

Οι εκδηλώσεις του «ανοίγονται»  σε τρεις πόλεις
Το «Welcome to UP 2023» το Φεστιβάλ Υποδοχής Νέων Φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο αναδεικνύεται ως ο νέος μεγάλος  θεσμός νεολαίας του φθινοπώρου στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, φέτος
είναι πολύ μεγαλύτερο από το περσινό, σε διάρκεια, σε χρονική και χωρική διασπορά αλλά και σε περιεχόμενο.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας καθώς και με τη συνεργασία των Δήμων Πατρέων, Αγρινίου και Μεσολογγίου και την πολύτιμη συνεισφορά των χορηγών του.
Το πλαίσιο των εκδηλώσεών του «ανοίγει»  σε τρεις πόλεις, την Πάτρα, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο, καλύπτοντας και τις τρεις περιοχές υποδοχής φοιτητών του και στήνοντας γέφυρες επικοινωνίας με δύο νομούς της Δυτικής Ελλάδας. Η γιορτή «απλώνεται» και η πρόσκληση απευθύνεται όχι μόνο στους φοιτητές αλλά και στους πολίτες, οι οποίοι έδωσαν δυναμικό «παρών» πέρυσι με τη θεαματική συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.
Φέτος λοιπόν πέρα από την Πάτρα, στην οποία θα φιλοξενηθεί ο κεντρικός κορμός των εκδηλώσεων με επίκεντρο το campus της Πανεπιστημιούπολης, το Welcome
to UP 2023 ταξιδεύει στους Δήμους  Μεσολογγίου και Αγρινίου και προτείνει:

ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
-Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου συναυλία του Φοίβου Δεληβοριά.
Στις 20 Οκτωβρίου, Θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου «Ιστορίες του κυρίου Κόυνερ», Μπ. Μπρεχτ
Στις 21 Οκτωβρίου παράσταση της θεατρικής Ομάδας «Ορμήτες» του Πανεπιστημίου Πατρών
Στο Αγρίνιο το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης:
-Διοργάνωση έκθεσης τοπικών προϊόντων στον χώρο της Δημοτικής Λαχαναγοράς από το Εμπορικό Επιμελητήριο.
-Οργανωμένη ξενάγηση των φοιτητών στην ευρύτερη περιοχή (παραλίμνια περιοχή Τριχωνίδας, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ.
-Διάθεση περιπτέρου ενημέρωσης της Ακτίνας εθελοντισμού.
-Λειτουργία γραφείου υποδοχής για τους πρωτοετείς φοιτητές, στην είσοδο του Δημαρχείου.
-Ειδικές τιμές και εκπτώσεις από τα μέλη του Συλλόγου Εστίασης για όλους τους φοιτητές

ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
-Την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Μουσικού Σχήματος ”Συνεπιβάτες”
στο Μουσείο Οικογένειας Τρικούπη στο Μεσολόγγι. Πρόκειται για μία συναυλία  με μουσικά ακούσματα έντεχνης μουσικής με ένα μικρό λαϊκό «πέρασμα».
Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία με τοπικά εδέσματα κατά τη διάρκεια της οποίας οι φοιτητές θα γνωρίσουν τα τοπικά εδέσματα της περιοχής.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Το «Welcome to UP 2023» μπαίνει φέτος στην «καρδιά» της Πάτρας με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χρήστο Μπούρα να απευθύνει χαιρετισμό στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου από την πλατεία Γεωργίου  και τους Πυξ Λαξ να παίρνουν τη σκυτάλη με μια μεγάλη συναυλία έως τα μεσάνυχτα. Οι δράσεις του Φεστιβάλ  «κατεβαίνουν» στην πόλη και της απευθύνουν πρόσκληση γνωριμίας κι αλληλεπίδρασης. Το Πανεπιστήμιο συναντά την πόλη και η πόλη το Πανεπιστήμιο μέσα από την παγκόσμια «γλώσσα» της μουσικής, ενώ «σταθμεύει» με εκδηλώσεις στη Στέγη Παλαμά, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, και το Πολύεδρο.

 

Όλες οι πληροφορίες για το Φεστιβάλ, στο site του Φεστιβάλ:  welcometoup.upatras.gr

Το άρθρο Πάτρα: Welcome to UP 2023 – Όλα όσα θέλετε να μάθετε με ένα «κλικ» εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.