Πάτρα: Ο 6ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός “Πυθαγόρας”

 

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διεξάγει τα τελευταία 80 χρόνια τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους διαγωνισμούς για τα Μαθηματικά στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα, το κοινό τους ήταν οι μαθητές που διακρίνονται στα Μαθηματικά του Γυμνασίου και του Λυκείου (διαγωνισμοί Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης) ή που βλέπουν τα Μαθηματικά και σαν παιχνίδι (διαγωνισμός Δημοτικού) με στόχο να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές τη μαθηματική σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα.

Το 2018, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυσή της, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία σχεδίασε για τους συνδρομητές του νέου περιοδικού της Εταιρείας ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, έναν νέο πρωτότυπο διαγωνισμό, τον «ΠΥΘΑΓΟΡΑ», ο οποίος έρχεται να συμπληρώσει τον κύκλο των καταξιωμένων διαγωνισμών που διοργανώνει η ΕΜΕ από το 1934, καλύπτοντας σχεδόν όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση (από Β ́ Δημοτικού έως Γ ́ Γυμνασίου). Κεντρικός στόχος είναι η ανάπτυξη των βασικών Μαθηματικών ικανοτήτων – δεξιοτήτων, που προσδιορίζουν τις δυνατότητες να σκέφτεται ο μαθητής με Μαθηματικό τρόπο και να αξιοποιεί βασικές Μαθηματικές έννοιες και διαδικασίες.

Ο 6ος Διαγωνισμός Μαθηματικών Ικανοτήτων “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ” θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες από τις τάξεις Β΄, Γ΄, Δ΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄, Β΄, Γ’ Γυμνασίου. Προϋπόθεση για την συμμετοχή τους είναι να έχουν γίνει συνδρομητές στο περιοδικό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ μέχρι και 15 Φεβρουαρίου 2024.

Όσοι μαθητές/τριες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μπορούν να επικοινωνήσουν με το Παραρτήματος Αχαΐας στο mail: emeachaias1979@gmail.com και με τον συντονιστή στο mail koutsodi@sch.gr (τηλ. 6945653671, Γεώργιος Κουτσοδήμας)

Το άρθρο Πάτρα: Ο 6ος Πανελλήνιος Μαθηματικός Διαγωνισμός “Πυθαγόρας” εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.