Πάτρα: Γιορτάζει ο ναΐσκος του Αγίου Νικολάου στον κυματοθραύστη

O Σύλλογος Υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένα Πατρών Α.Ε. σε συνεργασία με την Διοίκηση του Οργανισμού, τιμώντας την εορτή της μετακομιδής των τιμίων λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα εορτάσει στο φερώνυμο Ναΐσκο του κυματοθραύστη του Βορείου Λιμένα.

Ο ναός του Αγίου Νικολάου κατασκευάστηκε σε ανάμνηση του Ιερού Ναού που βρισκόταν κατά τον 19ο αιώνα στον μόλο της Αγίου Νικολάου και εγκαινιάστηκε το 1983.

Την Τετάρτη 10 Μαΐου 2023, λόγω καιρικών συνθηκών, η μεταφορά των προσκυνητών με το πλοιάριο στον Ναΐσκο του Αγ. Νικολάου για την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας,  θα γίνεται από την προβλήτα της οδού Άστιγγος. Από το φυλάκιο ασφαλείας στην οδό Αγ.Νικολάου (εντός του λιμένα), από τις 07.15πμ μέχρι και τις 09.15πμ, θα υπάρχει λεωφορείο του Οργανισμού για την μεταφορά προς και από  την παραπάνω προβλήτα

 

Το άρθρο Πάτρα: Γιορτάζει ο ναΐσκος του Αγίου Νικολάου στον κυματοθραύστη εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.