(Φωτο)-Πάτρα: Το «ξεπΑΓΥΙΑσαμε» με μεγάλη επιτυχία

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η περιφερειακή καρναβαλική παρέλαση στην Αγυιά, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγυιάς – Τερψιθέας με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων και της ΚΕΔΗΠ– Καρναβάλι Πάτρας.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 το απόγευμα, με τον τίτλο «ξεπΑΓΥΙΑσαμε!» και ξεκίνησε από τη νεοαποκτηθείσα πλατεία Ελλήνων Πεζογράφων και κατέληξε μέσω των οδών Καζαντζάκη και Νοταρά, στην πλατεία Ντε Μιράντα (Παναχαϊκής). Πρόκειται για έναν ανερχόμενο πυλώνα του Πατρινού Καρναβαλιού ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει παραπάνω από 500 άτομα, συμπεριλαμβάνοντας παράλληλα και πρωτότυπες δράσεις, όπως το fire show των X – Saltibagos. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε θεματικό μακιγιάζ στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγυιάς Ακόμη, την παρέλαση συνόδευσαν το μουσικό άρμα και ένα αυτοφωτιζόμενο άρμα του Δήμου Πατρέων. Σημαντική θέση είχε και η Κριτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού 2023, η οποία κολλώντας διακριτικά αυτοκόλλητα με την ένδειξη «Καλοοο» και «Πολύ καλοοο», ξεχώρισε τις καλύτερες εμφανίσεις. Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, έλαβαν χώρα σοκολατορίψεις ενώ στο τέλος μοιράσθηκε δωρεάν ζεστή τοματόσουπα από τον Κοινωνικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων και τη σχολή Carierra Πάτρας.

Οι φορείς που έλαβαν επίσημα μέρος στη διοργάνωση ήταν τα Δημοτικά: 16ο, 35ο, 48ο, 49ο, 64ο. Τα Γυμνάσια: 13ο, 21ο, καθώς και το αθλητικό σωματείο Πανιώνιος Αχιλλέας Αγυιάς.

Παρόντες στην παρέλαση ήταν η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή, ο Αντιδήμαρχος Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μελετών Έργων Πρασίνου, Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Μηχανολογικού Εξοπλισμού Νίκος Ασπράγκαθος και το μέλος Δ.Σ. Γιώργος Μαγιάκης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς – Τερψιθέας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την ομαλή διεξαγωγή αξίζουν στην Ελληνική Αστυνομία, τον Ερυθρό Σταυρό, το s/m Σκλαβενίτης, το παντοπωλείο Χατούπης, το μέλος του συλλόγου κ. Βασίλη Λυκουρέση, τις τοπικές επιχειρήσεις και τους φορείς εκπαίδευσης που συνεισέφεραν στην ενημέρωση και τέλος, σε όλα τα μέλη του συλλόγου που βοήθησαν εθελοντικά.

 

*Οι φωτογραφίες ανήκουν στην ομάδα 641 six.for.one.

 

Το άρθρο (Φωτο)-Πάτρα: Το «ξεπΑΓΥΙΑσαμε» με μεγάλη επιτυχία εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.