(Φωτο)-Αχαΐα: Συμμετοχή της Περιφέρειας στο 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τεχνών Κίνας-Ευρώπης

 

 

Στο πλαίσιο στενής συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Κίνα,, η Περιφέρεια συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τεχνών Κίνας-ΧΚΑΕ και πιο συγκεκριμένα, το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος» ταξίδεψε από την Ελλάδα στο Πεκίνο για να παρουσιάσει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στις 22 Οκτωβρίου 2023.

Στο πλαίσιο εορτασμού της δέκατης επετείου της πρωτοβουλίας «Ζώνη και Δρόμος» πραγματοποιήθηκαν πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ της Κίνας και των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με στόχο την προώθηση του έργου του Πεκίνου για την οικοδόμηση ενός διεθνούς κέντρου πολιτιστικών ανταλλαγών. Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν κυβερνητικοί εκπρόσωποι της Κίνας, όπως από το Υπουργείο Εξωτερικών, το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού του Πεκίνου, ο YangBeibei, Αν. Περιφερειάρχης της Λαϊκής Κυβέρνησης της Περιφέρεια,Chaoyang, η SuLan, Πρέσβης της Σλοβενίας στην Κίνα, η JelenaNikolic, Αν. Διευθύντρια της Πρεσβείας της Σερβίας στην Κίνα, καθώς και περισσότερες από 40 πρεσβείες και πολιτιστικοί εκπρόσωποι στην Κίνα από 12 χώρες, όπως Σλοβενία,  Σερβία, Βουλγαρία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη,  Ρουμανία, Ελλάδα, Κροατία, Βόρεια Μακεδονία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Γεωργία κ.ά.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να στηρίζουμε και να προωθούμε τέτοιους είδους πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προβολή της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, της περιφέρειά μας, αλλά και την προώθηση στενότερης συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων «Πείρος», Δημήτριος Μπαρμπούνης, τόνισε: «Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τον Σύλλογό μας γεμάτη φιλοξενία και αγάπη για τον πολιτισμό άλλων λαών»

Σε όλη αυτή την πρωτοβουλία σημαντικός συνδρομητής ήταν η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κίνα.

Το άρθρο (Φωτο)-Αχαΐα: Συμμετοχή της Περιφέρειας στο 3ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τεχνών Κίνας-Ευρώπης εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.