ΠΑΤΡΑ: Ο Παπαδημάτος για τη διαδικασία ανάδειξης νέου καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ

Σχολιάζοντας τη διαδικασία ανάδειξης νέου καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ, και τα κριτήρια της δημοτικής πλειοψηφίας, ο επικεφαλής «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος έκανε την ακόλουθη τοποθέτηση:
«Η εκλογή ενός νέου καλλιτεχνικού διευθυντή για το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας πρέπει να είναι αυτό ακριβώς που αναφέρει η λέξη: Εκλογή. Μια εκλογή μέσα από διαβούλευση και όχι με απευθείας ανάθεση.
Δυστυχώς, αυτό το τελευταίο συνέβη με την περίπτωση του κ. Λουκά Θάνου.
Στις 23 Ιουνίου το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ συνεδρίασε προκειμένου να επιλέξει τον νέο του καλλιτεχνικό διευθυντή και το συγκεκριμένο κομβικό πόστο ανατέθηκε στον κ. Θάνο, τον οποίο έφερε η δημοτική αρχή ως τη μοναδική επιλογή!
Και επειδή η δημοτική αρχή έχει 5 μέλη στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ, όποιον και να έφερνε για τη συγκεκριμένη θέση, πάλι αυτή η επιλογή της θα «πέρναγε».
Η εκπρόσωπος της παράταξης ”Πάτρα Ενωμένη” Μαριάννα Σταματιάδου ψήφισε ”λευκό”, καθώς είχε δυο ενστάσεις: Πρώτον, το ότι δεν μπορεί η δημοτική αρχή να παρουσιάζει μόλις έναν υποψήφιο, τη στιγμή που υπάρχουν συνολικά 29! Και δεύτερον, το ότι το ΔΣ έπρεπε πριν πάρει την τελική του απόφαση, να κάνει συμβούλιο και να γίνει η δέουσα διαβούλευση, έτσι ώστε να παρουσιαστούν οι επικρατέστεροι για την θέση.
Εμείς σαν παράταξη πιστεύουμε ότι το ΔΗΠΕΘΕ είναι ένα άκρως σημαντικό κομμάτι για την πόλη μας (είναι ένα από τα καλύτερα της Ελλάδας και το μόνο με Δραματική σχολή) και γι΄ αυτό τον λόγο πρέπει κάθε φορά να γίνεται η σωστή επιλογή στο πόστο του καλλιτεχνικού διευθυντή.
Ο κ. Λουκάς Θάνος έχει μεν καλό βιογραφικό, όμως είναι συνθέτης και χορογράφος, δεν είναι ηθοποιός! Ελπίζουμε να ανταποκριθεί στα καθήκοντα που του ανέθεσαν…».