ΠΑΤΡΑ: «Η πορεία προς την Εθνεγερσία» τη Δευτέρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο

 

Διοργανωτές ΙΝΑΔΕ & ΠΕΙΡΟΣ

 

Το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας(ΙΝΑΔΕ) και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλισσαίων Πείρος σε συνεργασία με τον Πατριωτικό Όμιλο Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδας, διοργανώνουν την εκδήλωση με θέμα «1453-1821. Η πορεία προς την Εθνεγερσία»,την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021και ώρα 19.00 -21.00,στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

 

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου- ΟθωμανολόγοςΔημήτρης Σταθακόπουλος,

ο Διδάκτωρ Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Γενεύης Μελέτης Μελετόπουλος, ο Σύμβουλος Εθνικής Τράπεζας, Συντονιστής της Πρωτοβουλίας 1821-2021 Ιωάννης Μάνος και ο Νομικός – Διπλωματούχος Νεότερης και Σύγχρονης ΙστορίαςΆγγελος Μπαρμπούνης.

Επίσης, σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αρχαιολόγος – Βυζαντινολόγος Αναστασία Κουμούση και ο Πρόεδρος Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821 και Ιστορικών Γενών της Ελλάδας Κωνσταντίνος Πλαπούταςκαθως επίσης ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας (ΙΝΑΔΕ)

Θανάσης Παπανδρόπουλος και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλισσαίων ΠείροςΔημήτρης Μπαρμπούνης.

 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το έργο τέχνης από ανακυκλώσιμα μέταλλα του εικαστικού Αλέξανδρου Παπαστρατηγάκη ,που απεικονίζει την περικεφαλαία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και τον οπλισμό του.

Συντονιστής εκδήλωσης θα είναι ο Γενικός Γραμματέας ΙΝΑΔΕ &Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης.

 

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από

 Facebook του Συλλόγου Αλισσαίων https://fb.me/e/3yTSQIj4B

– Youtube https://www.youtube.com/watch?v=oxZpgP9OuQg