Πάτρα: Στην Καλαμάτα η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ»

Αναχωρεί το προσεχές Σάββατο για την Καλαμάτα η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ», η οποία θα λάβει μέρος στην 27η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής Καλαμάτας, που συνδιοργανώνεται από τον Μουσικό Όμιλο Καλαμάτας «Ορφεύς» και το Σύλλογο «Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας», με την αιγίδα του Μητροπολίτη Μεσσηνίας.

Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στον περικαλλή Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, το βράδυ του Σαββάτου στις 8, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Θα μετάσχουν: το Φωνητικό Σύνολο «de profundis» και Μικτή Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης
(διεύθυνση: Ευθύμιος Μαυρίδης), η Μικτή Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ» (διεύθυνση: Ιβάν Μάτζαρης), η Παιδική Χορωδία του Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ» (διεύθυνση: Γιώργος Σκλήκας), το Κουαρτέτο εγχόρδων «Hemiolion» και η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ».

Θα ακουστούν χορωδιακά έργα θρησκευτικής μουσικής Ελλήνων και ξένων συνθετών, ενώ η Πατρινή χορωδία, με τη διεύθυνση της Μαέστρου Αρετούσας Νικολοπούλου και στο πιάνο τη Μαρίνα Μυλωνά (και οι δύο καθηγήτριες του Ωδείου της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ») θα ερμηνεύσει τα έργα: «ΠΡΟΣΕΥΧΗ», ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΚΑΛΑΣ, «DOLCISSIMA ΜΑRΙΑ», GIOACCHINO ROSSINI, «AVE MARIA», ΧΑΡΗΣ ΠΕΓΙΑΖΗΣ, «STABAT MATER (Duetto: «Stabat Mater dolorosa») GIOVANNI BATTISTA PERGOLESI και «ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΜΑΝΑ», Ύμνος άγνωστης προέλευσης, ένα μοιρολόι για τη Μεγάλη Παρασκευή, απόδοση στα Ελληνικά: Νίκος Γκάτσος, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ, επεξεργασία: ΣΟΦΙΑ ΓΙΟΛΔΑΣΗ.

Στο τέλος της συναυλίας, όλες οι χορωδίες θα αποδώσουν στίχους από την α΄ και γ΄ στάση των εγκωμίων της Μεγάλης Παρασκευής, που θα διευθύνει τιμητικά η Διευθύντρια της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ», Αρετούσα Νικολοπούλου, μετά από επιλογή των οργανωτών.

Αρχηγός της αποστολής θα είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μο Σταύρος Σολωμός, ενώ στο αρχηγείο θα μετέχουν και οι Έφοροι του τμήματος, Σοφία Αλεξοπούλου και Δήμητρα Τσιλιμπότη.

Το άρθρο Πάτρα: Στην Καλαμάτα η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ» εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.