Πάτρα: Σμύρνη, Καλοκαίρι 1921 από το Κοινοτικόν

Σμύρνη, Καλοκαίρι 1921

 

Ο μικρός Αρσένης ζει με την οικογένειά του στη Σμύρνη περνώντας ανέμελα την παιδική του ηλικία με τον αγαπημένο του παπαγάλο Φρίξο, μη μπορώντας να φανταστεί την καταιγίδα που ερχόταν και θα άλλαζε δραματικά την ζωή του. Εγκατεστημένοι στα παράλια της Μικράς Ασίας παρακολουθούν τα γεγονότα που συμβαίνουν ελπίζοντας πως πόθοι αιώνων για λευτεριά θα πραγματοποιηθούν.

 

Σμύρνη, Καλοκαίρι 1922

 

Λίγο πριν τα τραγικά συμβάντα της καταστροφής της Σμύρνης και του ξεριζωμού του Ελληνικού πληθυσμού, η οικογένεια του Αρσένη βλέποντας τον κίνδυνο, ετοιμάζεται για το δρόμο της προσφυγιάς. Δυστυχώς,  η μοίρα άλλα τους επιφυλάσσει…

 

Το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ, με αφορμή τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Αλεξίας Βόγδου, «Το παιδί και ο παπαγάλος, το τελευταίο καλοκαίρι στη Σμύρνη», από τις εκδόσεις “Παρέμβαση”, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 20:30 στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία (Γεροκωστοπούλου 31).

Το θέμα του βιβλίου είναι εμπνευσμένο από τα γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής. Την εικονογράφηση έκανε η Θεοδώρα  Παπαβασιλείου – Βίκα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

– Σοφία Ραφτούλη (φιλόλογος, εκπαιδευτικός)

– Χρήστος Ιωαννίδης (μαθηματικός, εκπαιδευτικός)

– μέλη του “Ομίλου Φιλαναγνωσίας και δημιουργικής έκφρασης” του 20ου Γυμνασίου Πατρών

– η συγγραφέας του βιβλίου Αλεξία Βόγδου

Θα διαβαστούν αποσπάσματα του βιβλίου από μαθητές και μαθήτριες του 20ου Γυμνασίου Πατρών.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι:

– Κωνσταντίνος Γιωτσόπουλος (κιθάρα)

– Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος (μαντολίνο)

– Σοφία Ραφτούλη (ακορντεόν, τραγούδι)

 

 

 “ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ”

Το άρθρο Πάτρα: Σμύρνη, Καλοκαίρι 1921 από το Κοινοτικόν εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.