Πάτρα: Σε ρυθμούς Πανελληνίου Συμποσίου Ζωγραφικής

Σε ρυθμούς Πανελληνίου Συμποσίου Ζωγραφικής κινείται πλέον η Πάτρα με την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών να έχει αρχίσει.
Το συμπόσιο με τίτλο « Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης και ονείρου στην Πάτρα του 2023», είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Άλκης Ζέη και διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν έως την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Το κοινό για δεκαπέντε (15) ημέρες θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» 10 καλλιτέχνες να δημιουργούν τα έργα τους, τα οποία με την ολοκλήρωση των εργασιών του συμποσίου θα μείνουν στην πόλη και θα κοσμήσουν δημόσιους χώρους και δομές.
Με αφορμή την επικείμενη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη σε δήλωσή της επισημαίνει: «Νέοι θεσμοί που στηρίζουν την καλλιτεχνική δημιουργία, κάνουν την πόλη μας σημείο πολιτισμού πανελλαδικά και φέρνουν σε επαφή με την τέχνη το λαό. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιείται η διοργάνωση Διεθνών Καλλιτεχνικών Συμποσίων – το 2022 Συμπόσιο Γλυπτικής και φέτος το Συμπόσιο Ζωγραφικής- αφήνοντας παρακαταθήκη έργα που μένουν ως περιουσιακό στοιχείο στην πόλη μας.
Ο νέος χώρος πολιτισμού στην «Ιχθυόσκαλα» κοσμείται πλέον από γλυπτά με θέμα την προσφυγιά. O τίτλος του Συμποσίου Ζωγραφικής είναι εμπνευσμένος από το έργο της αγωνίστριας συγγραφέως Άλκης Ζέη [Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου].
Ήδη έχουν κλειστεί οι πρώτες ξεναγήσεις σχολείων από όμορους δήμους, ενώ υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας στην περιοχή».
*Συνημμένα σας στέλνουμε την αφίσα του συμποσίου, το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων και την αφίσα της ποδηλατάδας.

 

Το άρθρο Πάτρα: Σε ρυθμούς Πανελληνίου Συμποσίου Ζωγραφικής εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.