Αϊβαλής: Μαζί με καθηγητές και σπουδαστές για να μην κλείσει η σχολή του ΔΗΠΕΘΕ

 

Δίπλα στους καθηγητές και τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ βρέθηκαν την Τρίτη εκπρόσωποι της παράταξης «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι». Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή τους να παρευρεθούν στην ενημέρωση για τον σοβαρό κίνδυνο που αντιμετωπίζει η Δραματική Σχολή μετά από την αλλαγή στη νομοθεσία που επιβάλει σημαντικές περικοπές στις αμοιβές των καθηγητών της Δραματικής Σχολής και του Θεατρικού Εργαστηρίου, καθώς και των ηθοποιών του ΔΗΠΕΘΕ, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη τη λειτουργία της.
Είναι προφανές ότι είμαστε μαζί τους και υποστηρίζουμε πλήρως το αίτημα να εξαιρεθεί το ΔΗΠΕΘΕ από το σχετικό νόμο, όπως έχει γίνει με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας και την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Δεν μπορούμε όμως να μην επισημάνουμε μια σημαντική καθυστέρηση:
Όπως παραδέχτηκε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, αν και η σχετική υπουργική απόφαση υπογράφηκε στις αρχές του χρόνου, οι προσπάθειες για τη λύση του προβλήματος ξεκίνησαν χωρίς αποτέλεσμα μόλις το περασμένο καλοκαίρι.
Έτσι φθάσαμε στην περίοδο έναρξης των μαθημάτων με το πρόβλημα ανοικτό που οδήγησε στην κινητοποίηση καθηγητών και σπουδαστών και τη Δημοτική Αρχή να προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα μόνο με τον βουλευτή Αχαΐας του κόμματος, προφανώς για να πιστωθούν αποκλειστικά οι ίδιοι μια πιθανή θετική εξέλιξη. Δεν επιδίωξε μία έγκαιρη ευρύτερη συστράτευση, ενημερώνοντας έγκαιρα τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού και όσους άλλους θα μπορούσαν να συμβάλλουν. Μόνο λίγο πριν τις εκλογές συγκάλεσε αιφνίδια ανοιχτή σύσκεψη με τις δημοτικές παρατάξεις, τις μέρες που η σχολή θα έπρεπε να ξεκινά τα πρώτα της μαθήματα.
Ελπίζουμε η καθολική κινητοποίηση να φέρει άμεσα το επιθυμητό αποτέλεσμα, διότι η Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ από το 2013 που ιδρύθηκε έχει πολύ υψηλό επίπεδο και μεγάλη προσφορά στην πόλη και πρέπει να λειτουργεί απρόσκοπτα. Σε αυτή την προσπάθεια θα είμαστε πάντα αρωγοί.

Το άρθρο Αϊβαλής: Μαζί με καθηγητές και σπουδαστές για να μην κλείσει η σχολή του ΔΗΠΕΘΕ εμφανίστηκε πρώτα στο Skai Patras | Eιδήσεις | Πάτρα | Δυτική Ελλάδα.