(ΦΩΤΟ)-KΑΛΑΒΡΥΤΑ: Εκδήλωση με αρώματα και γεύσεις από την Αιγιάλεια

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με αρώματα και γεύσεις από την Αιγιάλεια, έγινε την Κυριακή 6 Ιουνίου στο «Κτήμα Μέγα Σπήλαιο» με τον γραφικό μοναστηριακό αμπελώνα, η ύπαρξη του οποίου χρονολογείται από το 1550. Η εκδήλωση γαστρονομικού και οινικού περιεχομένου πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 125 ετών από την έναρξη λειτουργίας του Οδοντωτού σιδηροδρόμου Διακοπτού – Καλαβρύτων.
Μέσα στον πανέμορφο αμπελώνα του «Μεγάλου Σπηλαίου», οι συμμετέχοντες είχαν μια ξεχωριστή γαστροοινική εμπειρία, αφού είχαν την ευκαιρία να γευτούν πιάτα φτιαγμένα από τοπικά προϊόντα της Αιγιάλειας γης σε αρμονικό συνδυασμό με τους εξαιρετικούς οίνους από τοπικές ποικιλίες, που καλλιεργούνται στον αμπελώνα που βρίσκεται μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού. Ο Βουραϊκός ορίζει την περιοχή που διανύει ο οδοντωτός εδώ και 125 χρόνια, ενώνοντας το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, χαρίζοντας μια απ’ τις ομορφότερες σιδηροδρομικές εμπειρίες στον κόσμο.
Οι δύο πυλώνες της εκδήλωσης, ο οίνος και η γαστρονομία, είχαν σαν πρωταγωνιστές τους τον γνωστό κριτικό οίνου κ. Σίμο Γεωργόπουλο και τον ντόπιο σεφ Γιώργο Μανίκα αντίστοιχα, οι οποίοι παρουσίασαν τις γεύσεις και τα αρώματα των πιάτων και οίνων της Αιγιάλειας με ένα μοναδικό τρόπο.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για περισσότερες συνέργειες, έτσι ώστε να μπορέσουν να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αιγιάλειας καθώς και η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά. Επίσης χαιρέτησαν, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας κ. Φωκίων Ζαΐμης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Χριστόπουλος και ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χρήστος Γούτος.
Το παρών έδωσαν ο πρέσβης ε.τ. κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος, οι αντιδήμαρχοι του δήμου Αιγιαλείας κα Μαρία Γιδά και κ. Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κ. Πάνος Γιαννούλης, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Μπίρμπας, Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρύτων, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αιγιαλέιας και Καλαβρύτων, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Σπανογιανόπουλος, Αδελφός της Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου, ως εκπρόσωπος του Καθηγουμένου της Ι. Μ., ο κ. Λαυρέντης Βασιλειάδης από το τμήμα Σχεδιασμού Τουριστικής Στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημοσιογράφοι γνωστών έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων, καθώς και οι κύριοι Γιάννης και Θόδωρος Αναστασίου από την εταιρία CAVINO η οποία φιλοξένησε την εκδήλωση.
Ο Δήμος Αιγιαλείας θέλει να ευχαριστήσει θέρμα την εταιρία CAVINO για την εξαιρετική φιλοξενία στους αμπελώνες του κτήματος «Μέγα Σπήλαιο» καθώς και όσους συνέβαλαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου Food Art Movement Energy – the Road to Country Experience, με ακρωνύμιο FAME ROAD στο πλαίσιο του Cooperation Programme Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 στο οποίο ο Δήμος Αιγιαλείας είναι βασικός εταίρος.