(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Στο Regional Growth Conference η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας

Στα πλαίσια του Regional Growth Conference που διοργανώθηκε από την εφημερίδα “Πελοπόννησος” και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στους χώρους της Achaia Clauss, η ΟΝΝΕΔ Αχαΐας πραγματοποίησε έναν κύκλο συζητήσεων με υπουργούς, στελέχη της κυβέρνησης και ξένους διπλωμάτες.

Η περιοχή μας έχει πάρα πολλές δυνατότητες και υπάρχουν πρόθυμοι άνθρωποι και στις κατάλληλες θέσεις για να βοηθήσουν. Είναι στο χέρι μας, η Αχαΐα να γίνει ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός νομός, ανακτώντας τη χαμένη αίγλη του παρελθόντος. Οι προοπτικές του τόπου μας είναι μεγάλες και εμείς σαν νέα γενιά καλούμαστε να τις αξιοποιήσουμε, έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουμε τον τόπο που θέλουμε. Μέσα από γόνιμες συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του συνεδρίου, η στήριξη της κυβέρνησης θα δώσει ώθηση στην πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.

Από μεριάς μας, παραθέσαμε τα προβλήματα της αχαϊκής κοινωνίας και μοιραστήκαμε την αγωνία της νέας γενιάς για το άμεσο μέλλον, βρίσκοντας ανοιχτά αυτιά. Με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Δένδια, συζητήθηκε η ανησυχία για την εξωτερική πολιτική της χώρας μας από τις πρόσφατες εξελίξεις και κατά το πόσο αυτές θα επηρεάσουν το φετινό τουρισμό στη χώρα μας. Με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στέλιο Πέτσα, συζητήθηκε το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας των νέων της περιοχής μας και τις προοπτικές για την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας σε διάφορους κλάδους. Με τον γ.γ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο, συζητήθηκε η μεγάλη ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας μας και πως αυτή θα ωφελήσει την Αχαΐα στο άμεσο μέλλον. Με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης της Αχαΐας μέσω ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων. Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, συζητήθηκαν τα νέα έργα υποδομών που θα αναπτυχθούν στην περιοχή μας. Το τρένο, η υπογειοποίησή του καθώς και η σύνδεσή του με το νέο λιμάνι, όπως επίσης και η νέα εθνική οδός Πατρών-Πύργου θα εξυπηρετήσουν την κοινωνία της Πάτρας και θα λύσουν πολλά προβλήματα της πόλης μας. Με τον τέως Επίτροπο Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, συζητήθηκαν οι πτυχές αντιμετώπισης του μεταναστευτικού και καθώς και τα επόμενα βήματα προς την οριστική λύση του. Τέλος, ένθερμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Geoffrey Pyatt, που θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος στην Αχαΐα. Αντίθετα με τη λογική και τη νοοτροπία του Δημάρχου Πατρέων και του ΚΚΕ που τον χαρακτηρίζουν ανεπιθύμητο στην Πάτρα, εμείς σαν ΟΝΝΕΔ Αχαΐας πιστεύουμε βαθύτατα στην περαιτέρω συνεργασία της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Οφείλουμε, τέλος, να δώσουμε τα εύσημα τόσο στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” και όσο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την άριστη διοργάνωση καθώς και να εκφράσουμε την ανυπομονησία μας για το επόμενο συνέδριο του χρόνου.

ΟΝΝΕΔ Αχαΐας