(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ: Ο Εμπορικός σύλλογος στη δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»

ΘΗΒΑΙΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Την ξεχωριστή δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα” που διοργάνωσε η Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» υποστήριξε ο Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021.
Από τις 8.30 το απόγευμα, εθελοντές ενημέρωναν τον κόσμο στα καταστήματα εστίασης της οδού Μητροπόλεως αλλά και όλους τους περαστικούς με ενημερωτικά φυλλάδια, για ασφαλή οδήγηση χωρίς κατανάλωση αλκοόλ.
Η δράση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πόλη μας αλλά για 15η στη χώρα μας.
Ένας από τους στόχους της ήταν να ενημερωθούν οι νέοι πως όλοι μπορούν να πιούν σε μια παρέα αρκεί ένας να μείνει νηφάλιος “ο οδηγός της παρέας” για να τους μεταφέρει μετά με ασφάλεια στα σπίτια τους.
Τόσα χρόνια τα θύματα της ασφάλτου ιδιαίτερα υπό την επήρεια μέθης είναι πάρα πολλά. Είναι αισιόδοξο πως τα νέα παιδιά ανταποκρίθηκαν στην ενημέρωση, φόρεσαν τα βραχιολάκια που τους θύμιζαν να μην πιούν και στο τέλος της βόλτας τους, έκαναν το συμβολικό αλκοτέστ που αποδείκνυε πως είχαν καταναλώσει αλκοόλ στα επιτρεπτά όρια. Μάλιστα ως εύσημα πήραν μικρά δωράκια, επιβράβευση του ίδιου τους του εαυτού.
Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος εκφράζει την ικανοποίηση του που συμμετείχε σε μια δράση πέραν των καθιερωμένων που αφορούσε την ανθρώπινη ζωή.
Δήλωση προέδρου
Είναι μεγάλη η ικανοποίηση να βλέπεις πως μπορείς έστω και με μια συμβολική κίνηση όπως η ενημέρωση να προσφέρεις στον συνάνθρωπο και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που έχουν άγνοια κινδύνου. Αυτός πρέπει να είναι ο ρόλος όλων μας να ενημερώνουμε και να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου με σύνθημα όχι αλλά θύματα της ασφάλτου.
Οδηγούμε με ασφάλεια
Οδηγούμε νηφάλιοι και ακόμα και αν δεν είναι έτσι , δεν είναι ντροπή να ζητήσουμε να μας επιστρέψει κάποιος άλλος στο σπίτι μας.
Πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε τέτοιες διοργανώσεις οι οποίες θα μας βρίσκουν πάντα αρωγούς και συμπαραστάτες .

Το άρθρο (ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ: Ο Εμπορικός σύλλογος στη δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» εμφανίστηκε πρώτα στο Σκάι Πάτρας.