ΠΑΤΡΑ: Στα Νοσοκομεία Ρίου και Αγίου Ανδρέα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ – Συγκεντρώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

7 ΑΠΡΙΛΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΨΩΜΙ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Εδώ και τόσο καιρό μετά το ξέσπασμα της πανδημίας οι γιατροί και οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος υγείας δίνουν καθημερινά διπλό αγώνα. Μέσα στα νοσοκομεία, στο πλευρό των ασθενών , στις δύσκολες στιγμές της αρρώστιας τους. Σε συνθήκες τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό αποτέλεσμα της διαχρονικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας.Έξω από τα νοσοκομεία, στο πλευρό του λαού που δοκιμάζεται, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του.
Και ενώ τα δημόσια νοσοκομεία, καταρρέουν υπό την πίεση της πανδημίας αλλά και την συνολικότερη παρακμή του ΕΣΥ από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, την ώρα που δεκάδες ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ ,η κυβέρνηση αντί να επιτάξει τα ιδιωτικά νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές με τις μεγάλες υποδομές, που είναι επιτακτικά αναγκαίες και θα έφερναν και ουσιαστικό αποτέλεσμα, επιστρατεύει αυτοαπασχολούμενους γιατρούς κινείται με την ίδια πολιτική εδώ και ένα χρόνο: Αστυνομική-αυταρχική αντίληψη, «ατομική ευθύνη», μη ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας (η πολιτική του συστήματος και της ΕΕ δεν το επιτρέπει άλλωστε ) και επικοινωνιακοί χειρισμοί. Την ίδια ώρα δε που μετατρέπει τη διπλή αυτή κρίση σε ευκαιρία να περάσει μια ατελείωτη σειρά βίαιων αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων σε παιδεία , εργασία κλπ. προετοιμάζοντας την «μετά πανδημίας» εποχή που έχει ανάγκη το κεφάλαιο .
Αυτή -και κάθε προηγούμενη κυβέρνηση- που έπιναν νερό στο όνομα των ιδιωτικοποιήσεων, της υπερπληθώρας γιατρών και της σύμπλευσης με τις πολιτικές της ΕΕ, μας καλούν τώρα να γίνουμε συνένοχοι σε μια εγκληματική διαχείριση και να μη διασπάσουμε την εικόνα εθνικής ενότητας. Εμείς, λοιπόν, απαντάμε πως είναι η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.Η κυβέρνηση δηλώνει,έναν χρόνο τώρα,ότι ο εχθρός είναι αόρατος και «τα μεγαλύτερα όπλα κατά του αόρατου εχθρού είναι η προσωπική μας συμπεριφορά». ΟΧΙ, ο εχθρός είναι ορατός στο μικροσκόπιο και τα μεγαλύτερα όπλα είναι μαζικά tests, ισχυρά δημόσια συστήματα υγείας, προσλήψεις, εξοπλισμός και ΜΕΘ, επιτάχυνση ερευνών για την ανακάλυψη ειδικών φαρμάκων και εμβολίων απέναντι του.
Αυτά αντιμετωπίζουν τον ιό και τους θανάτους, όχι τα μέτρα υπέρ των επιχειρηματιών, το γενικό blackout και η περιστολή των συνδικαλιστικών και γενικότερα των λαϊκών ελευθεριών. Και γίνεται πλέον ακόμα πιο σαφές δια των παλινωδιών της κυβέρνησης ότι η απάντηση δεν μπορεί να έρθει από την απαγόρευση κυκλοφορίας και της δημόσιας συνάθροισης ούτε από την πολιτική επιστράτευση και την αναστολή του δικαιώματος στην απεργία , αλλά αντιθέτως με μέτρα χτυπήματος των επιχειρηματικών κερδών, του ληστρικού χρέους, των πολεμικών και αστυνομικών δαπανών υπέρ της υγείας των εργαζομένων και της νεολαίας ..
Καθώς καταρρέει με τον πιο παταγώδη όσο και δραματικό τρόπο η κυβερνητική πολιτική στη διαχείριση της πανδημίας, οι μαχόμενοι υγειονομικοί και το εργατικό-λαϊκό κίνημα διεκδικούν εδώ και τώρα:
• Μαζικές άμεσες προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού από τους εκατοντάδες γιατρούς που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους είτε για πρόσληψη, είτε για έναρξη ειδικότητας.Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην Δημόσια Υγεία.
• Επίταξη ΑΜΕΣΑ όλου του μεγάλου ιδιωτικού τομέα (μεγάλες ιδιωτικές κλινικές, αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων) χωρίς αποζημίωση.
• Οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί μπορούν και πρέπει να ριχτούν στη μάχη με ένταξή τους, υπό δημόσιο σχεδιασμό, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που υπάρχει πολύ μεγάλο έργο να γίνει. Ένταξη με τους ίδιους όρους με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.
• Όχι στις διώξεις των υγειονομικών συνδικαλιστών. Η απόλυση του Κώστα Καταραχιά δεν θα περάσει.Κάτω τα χέρια από τα σωματεία
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους , όλη την πληττόμενη νεολαία και λαό σε ανυποχώρητο αγώνα για υπεράσπιση της δημόσιας λαϊκής υγείας, για μαζικές προσλήψεις ΤΩΡΑ, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά όλων των υγειονομικών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών και των αλυσίδων των διαγνωστικών κέντρων χωρίς αποζημίωση.
Καλούμε την τέταρτη 7/4 στη 13.00 στο νοσοκομείο του Ρίου και 12:00 στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στις συγκεντρώσεις σωματείων , συλλόγων και φορέων που καλεί η Ε.Ι.Ν.Α στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για την Υγεία .