ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η ημερίδα για την επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων

ΘΗΒΑΙΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Η επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων,σήμερα το πρωί, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Βυζαντινό, με τη συμμετοχή καθηγητών των Πανεπιστημίων Πάτρας και Bari καθώς και εκπροσώπων του Δήμου Gallipoli.
Η Ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου Rewater που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Greece-Italy, που υλοποιεί ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΠ, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και φορείς πόλεων της Ιταλίας και το οποίο στοχεύει στην επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση των αστικών λυμάτων για τις ανάγκες άρδευσης δημοσίων χώρων.
Όπως είναι γνωστό η μονάδα επεξεργασίας εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά στον Βιολογικό καθαρισμό της Πάτρας. Ο στόχος είναι με την απόκτηση της σχετικής τεχνογνωσίας να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης για την εγκατάσταση επεξεργασίας του συνόλου των υγρών αποβλήτων που συγκεντρώνονται, για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση υδάτινων πόρων.
Στην αυριανή ημερίδα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της λειτουργίας της πιλοτικής μονάδας υπερδιήθησης της ΔΕΥΑΠ και οι ανάλογες τεχνολογίες που λειτουργούν σε πόλεις της Ιταλίας.