ΠΑΤΡΑ: Ολοκληρώνεται 23 Οκτωβρίου η συγκέντρωση βοήθειας για τους πληγέντες από την κακοκαιρία ‘‘Ιανός’’ – Στην Κοινο_Τοπία

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία www.koinotopia.gr θέλοντας να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην προσπάθεια υποστήριξης των πληγέντων από την κακοκαιρία ‘‘ιανός’’ και όσων μετεωρολογικών φαινομένων δημιουργήθηκαν εξαιτίας αυτής, ανέλαβε πρωτοβουλία για συγκέντρωση υλικού προς βοήθειά τους.

Η βοήθεια θα προωθηθεί πρωτευόντως στην περιοχή της Καρδίτσας όπου υπάρχει ο μεγαλύτερος αριθμός των πληγέντων (σε συνεργασία με τοπικούς φορείς) και δευτερευόντως σε άλλες περιοχές (Ιόνια νησιά) που έχουν πάθει καταστροφές. Καταληκτική ημερομηνία για τη συγκέντρωση υλικού έχει οριστεί η Παρασκευή 23 Οκτωβρίου γι αυτό όσοι φίλοι μπορούν να συνδράμουν παρακαλούνται να φέρουν άμεσα τα παρακάτω αναλώσιμα συσκευασμένα στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας. Λάδι, γάλα εβαπορέ, καφέ, όσπρια, ρύζι, δημητριακά, ξηρούς καρπούς καθώς και είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας αφρόλουτρα, σαμπουάν, σαπούνια, αντισηπτικά, μάσκες, οδοντόπαστες-οδοντόκρεμες, είδη ξυρίσματος, σερβιέτες.

Παρά το ότι η αποστολή των ειδών θα γίνει δωρεάν θα ήταν πρακτικότερο η βοήθεια να έχει οικονομικό χαρακτήρα και τα είδη να αγοραστούν στις πληγείσες περιοχές α) σε οικονομικότερες τιμές λόγω ποσότητας και β) γιατί έτσι τονώνεται η τοπική αγορά η οποία σε αυτές τις περιπτώσεις έχει καταρρεύσει.

Γι αυτό προτείνουμε σε όσους φίλους θέλουν να δώσουν μια δωρεά στο σύλλογο για το συγκεκριμένο σκοπό (υπάρχει κωδικός), και γι αυτούς που δε μπορούν να έρθουν στον πολυχώρο λόγω χρόνου, λόγω covid-19 ή για άλλους λόγους παρέχουμε τη δυνατότητα κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων του συλλόγου και γνωρίζοντας το υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης και την ευαισθητοποίηση των μελών και φίλων ο σύλλογος ελπίζει στη συνδρομή σας για τη συγκέντρωση χρημάτων αλλά και υλικών αγαθών ώστε να βοηθήσει συμπολίτες μας που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη μετέωροι.

Με τα χρήματα και τα υλικά αγαθά που θα μαζευτούν δεσμευόμαστε όπως και παλιότερα να βοηθήσουμε σε συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς άμεσα -και μετά από προσεκτικό έλεγχο των πιθανά δικαιούχων- όσα νοικοκυριά περισσότερα μπορέσουμε.

Για όσους θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια δίνοντας κάποια δωρεά ή θα ήθελαν περισσότερες πληροφορίες-διευκρινήσεις μπορούν να απευθυνθούν στο 2610.622250 τις ώρες λειτουργίας γραμματείας (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ), Καραϊσκάκη 153, ισόγειο, στο 2610.277171 τις υπόλοιπες ώρες, στο fb Κοινο_Τοπία και στο info@koinotopia.gr