ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Πάλεια» ξεκινάει τη συλλογή τροφίμων, ρουχισμού για πληγέντες

Σημαντική πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς αναλαμβάνει ο εκπολιτιστικός σύλλογος “ΠΑΛΕΙΑ” της Αχαγιάς για συμπαράσταση στους πληγέντες από τη θεομηνία στια Ιόνια νησιά και στην κεντρική Ελλάδα. Ο Σύλλογος ξεκινάει τη συλλογή τροφίμων, ρουχισμού και λοιπών ειδών πρώτης ανάγκης που θα σταλθούν μέσα στις επόμενες ημέρες προς τους πληγέντες.

 

Από τη δική του πλευρά ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας στηρίζει την πρωτοβουλία του Συλλόγου ηθικά αλλά και έμπρακτα. Για την ακρίβεια ο Δήμος θα συμβάλλει με την χορήγηση τροφίμων από την Τράπεζα Τροφίμων (ΚΕΔΔΥ) του Δήμου αλλά και ρουχισμού από τα διαθέσιμα του Κοινωνικού Τομέα καθώς και την μεταφορά των ειδών στους πληγέντες.

 

Τέλος, ο Δήμος καλεί τους δημότες να συνεισφέρουν στην προσπάθεια του Εκπολιτιστικού Συλλόγου προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο γίνεται μεγαλύτερες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης. Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικού Τομέα Βασίλης Γκοτσόπουλος μιλώντας σχετικά σημείωσε ότι «η έκφραση αλληλεγγύης προς δοκιμαζόμενους συνανθρώπους είναι πάγια υποχρέωση όλων μας και πολύ περισσότερο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αρκεί και μόνο να σκεφτούμε ότι ο Ιανός κάποια στιγμή είχε φτάσει στην πόρτα μας και πως θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς σήμερα στη θέση των θυμάτων του».