ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Μνημόσυνο υπέρ του εθνεγέρτη Μητροπολίτη Π. Π. Γερμανού

ΘΗΒΑΙΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Στις 30 Μαΐου θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ του Εθνεγέρτου αοιδίμου Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Γερμανού 

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς (Η Αγία Λαύρα) ,σε συνεννόηση με την Ιερά Μονή και τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κλειτορίας, θα τελεστούν μνημόσυνα για τον εθνεγέρτη επίσκοπο Π.Π. Γερμανόν, στους ανδριάντες του, που είναι στην Αγία Λαύρα καί στην Κλειτορία Καλαβρύτων.. Τα μνημόσυνα θα γίνουν ώρα 09.30 περίπου ,την 30 Μαΐου, ημερομηνία εκδημίας του.

Οι ανδριάντες εκεί ανηγέρθησαν από τον σύλλογό μας στην Αγία Λαύρα 25/3/2006 και στην Κλειτορία Καλαβρύτων 30/5/2020, αντίστοιχα.

Σημειώνουμε ότι στην Αγία Λαύρα το μνημόσυνο γίνεται κατ’ ετος στις 11.30 πμ.,εκτός από εφέτος λόγω υποχρεώσεως της Μονής, όπου θα τελεστεί ως ανωτέρω ανεφέρθει .Ευχαριστούμε την Ιερα Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ως και τους οικείους εκκλησιαστικούς φορείς αντίστοιχα της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας καί του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κλειτορίας για την συνεργασία των στην τέλεση των μνημοσύνων που θα γίνονται ως έχουμε συμφωνήσει στο διηνεκές. Αιωνία η μνήμη του Επισκόπου και όλων των ηρώων του 1821.

Τέλος σας ενημερώνουμε ότι κάναμε πρόταση νά καθιερωθεί η 9 Μαρτίου τοπική εορτή στην Κλειτορία, όπου εκεί ο Δεσπότης αντέταξε το πρώτο επαναστατικό ΟΧΙ κατά των Τούρκων και δεν πήγε με τους συν αυτώ στην Τρίπολη.

Ευρισκόμεθα σε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Παπαδόπουλο τους τοπικούς Αντιδημάρχους κ.κ .Δουκλειά και Μιχαλόπουλο, τον πρόεδρο Κλειτορίας κ. Παπακανέλλο, τον σύλλογο Κλειτορίας Αθηνών κ.Παπασωτηρίου και Π . Μπαλφούσια ,τον πολιτιστικό σύλλογο Κλειτορίας την κ. Παπουτσή και γενικότερα όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, ως τον κ .Λαζουρά, τον κ. Μαγκάφα, τον κ . Τσενέ κ.λ.π.

Ελπίζουμε και ευχόμεθα το 2022 να εορτάσουμε στην Κλειτορία την ώς άνω ημερομηνία, τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εκεί. Επίσης, ενημερώσαμε τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τής επαρχίας μας.

Μετά τιμής, Αθ. Χρονόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου, επίτιμος Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Ανάπτυξης.

Πειραιάς 23 Μαΐ