ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Συνάντηση του δημάρχου με την «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ»

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020 ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας με εκπροσώπους της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά «ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ» στον χώρο του Δημαρχείου Κάτω Αχαΐας. Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της «Ελλάν Πασσέ», Βασίλης Πάντζος, ο Αντιπρόεδρος Αντώνης Μπατζαλής, ο Έφορος Γιάννης Θεοδωρόπουλος και ο νομικός σύμβουλος της Συνομοσπονδίας, Ηλίας Γιαννόπουλος.

Η συζήτηση αφορούσε ζητήματα που έχουν να κάνουν τόσο με την συνύπαρξη και ενσωμάτωση των Ρομά στην τοπική κοινωνία, όσο και θέματα που αφορούν την διαβίωση και την καθημερινότητα. Και οι δύο πλευρές αποφάνθηκαν ότι μια ουσιώδης αρχή θα είχε ως προαπαιτούμενο την συνεργασία και τον μόνιμο διάλογο.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως οι Ρομά είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. «Έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει τονίζοντας ότι αν θέλουμε να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις στο θέμα αυτό θα πρέπει να θέσουμε βατούς στόχους και μέσα από τον διάλογο να βρούμε τους τρόπους και τους δρόμους να αλλάξουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους και να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε την ουσιαστική ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία.

Ο κος Μυλωνάς και ο κος Πάντζος ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβρη με την προϋπόθεση ότι στην επόμενη συνάντηση τους θα έχουν τεθεί οι στόχοι πάνω στους οποίους θα ξεκινήσει η συνεργασία τους.