«Αχ, αυτοί οι Έλληνες»- Σήμερα (21.00) στο Ρωμαϊκό Ωδείο η μουσικοθεατρική παράσταση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Σε υλοποίηση των δράσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον εορτασμό των 200ων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση «Δυτική Ελλάδα 1821-2021», το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνησης», θα παρουσιάσουν μουσικοχορευτική παράσταση σήμερα στις 9:00 μ.μ., στο Ρωμαϊκό Ωδείο Πατρών, στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας με την συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Πρόκειται για την παράσταση με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Αχ, αυτοί οι Έλληνες» στην οποία θα μεταφερθεί η εικόνα της προεπαναστατικής και επαναστατικής Ελλάδας που είδαν και περιέγραψαν ξένοι περιηγητές όπως ο Σατωμπριάν, ο Πουκεβίλ κ.α., με ιδιαίτερη έμφαση στην καθημερινότητα των ανθρώπων, στις συνθήκες ζωής τους, στον τρόπο που γλεντούσαν, στα ήθη και τα έθιμά τους. Στόχος είναι να φωτιστεί με καλλιτεχνικό τρόπο η καθημερινή πλευρά των απλών καταπιεσμένων ανθρώπων που έκαναν την υπέρβαση διεκδικώντας ηρωικά την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Επιμέλεια παράστασης: Κων/νος Σουλτανάς, Καθ. Φυσικής Αγωγής, Ευαγγελία Καραγεωργίου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Ομίλου πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση» Σύνθεση παράστασης, κείμενα, σκηνοθεσία: Μαρία Παναγιωτακοπούλου. Μουσική επιμέλεια: Σάκης Παπαδημητρίου. Επιμέλεια χορευτικών: Κων/νος Σουλτανάς, Καθ. Φυσικής Αγωγής. Υπεύθυνη χορωδίας: Δώρα Πετρίδη. Ορχήστρα: Μουσικό Εργαστήρι Αιγίου. Περιηγητής: Νίκος Παρασκευόπουλος. Σκηνικά: Βασίλης Σουλτανάς.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Χορευτικό συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας, Χορευτικό & χορωδία, Πολιτιστικού Ομίλου πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας «Τέχνης Κίνηση»

Είσοδος ελεύθερη. Κρατήσεις θέσεων: https://www.ticketservices.gr

Το άρθρο «Αχ, αυτοί οι Έλληνες»- Σήμερα (21.00) στο Ρωμαϊκό Ωδείο η μουσικοθεατρική παράσταση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση εμφανίστηκε πρώτα στο Σκάι Πάτρας.