ΑΧΑΪΑ: Ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ – «Τροποποίηση Οικογενειακού Δικαίου – Ηχώ από το Παρελθόν».

Το 1983 έγινε μια μεγάλη και ουσιαστική μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου, σε συμμόρφωση προς τη θεμελιώδη αρχή της ισότητας των φύλων. Για πρώτη φορά καθιερώθηκε ανάμεσα σε άλλα η έννοια της γονικής μέριμνας ως καθήκον και υποχρέωση των γονέων την οποία ασκούν από κοινού, με αποτέλεσμα να τερματίζεται νομοθετικά η πατρική εξουσία ως αποκλειστικό και κυριαρχικό δικαίωμα του πατέρα αφέντη.

Την εποχή εκείνη το ελληνικό οικογενειακό δίκαιο διαμορφώθηκε από κορυφαίους Έλληνες νομικούς, αποτέλεσε υπόδειγμα για την εποχή του και χαρακτηρίστηκε ως το πιο προοδευτικό οικογενειακό δίκαιο της Ευρώπης, εξ ου και το μιμήθηκαν άλλες έννομες τάξεις αλλά και εμπνεύστηκαν από αυτό διεθνή κείμενα, ακόμα και του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Την Πέμπτη 20.5 η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ψήφισε να το αλλάξει. Αυτό το έκανε αγνοώντας ειδικές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, επιστημονικούς φορείς, δικηγόρους και δικαστές, καθηγητές πανεπιστημίων, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, ακόμα και την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής.

Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας διοργανώνει  ζωντανή διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση την Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 8:00 μμ με θέμα:

«Τροποποίηση Οικογενειακού Δικαίου – Ηχώ από το Παρελθόν»

συμβάλλοντας και από την πλευρά του στη συζήτηση που έχει ανοίξει στην ελληνική κοινωνία.

 

Στην εκδήλωση – συζήτηση εισηγήτρια θα είναι η:

Αγαθοπούλου Ειρήνη,  Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κιλκίς, Αναπληρώτρια Τομεάρχισσα Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Στη συζήτηση θα παρέμβουν οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου.

Επίσης στη συζήτηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και φορέων.  

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τη συζήτηση από τη σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ στο Facebook: https://www.facebook.com/syrizaaxaias