ΑΙΓΙΟ: Εκδήλωση τιμής και μνήμης, την Κυριακή, στην Κουνινά

ΘΗΒΑΙΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

To Δ.Σ. της Π. Έ. Α. Ε. Α. – Δ. Σ. Ε. Παράρτημα Αιγιάλειας καλεί τα μέλη του, τους συγγενείς των θυμάτων , τους απόγονους των αγωνιστών και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, να παρευρεθούν στην Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης των θυμάτων της περιοδου 1941-1949 στη ΚΟΥΝΙΝΑ ΑΙΓΙΟΥ την ΚΥΡΙΑΚΗ 26/7/2020 στις 7.30 μ.μ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από φορείς στο μνημείο της Αντίστασης.

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι σφοδροί ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο της γεωστρατηγικής περιοχής και των υδρογονανθράκων, μπαίνουν σε φάση επικίνδυνης κλιμάκωσης με θύματα τους λαούς.

Η χώρα μας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και για λογαργιασμό του κεφαλαίου, εχει μπεί για τα καλά στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των ΕυρωΝΑΤΟικών σχεδιασμών με το χρεοκοπημένο επιχείρημα πως έτσι διασφαλίζονται τα κυριαρχικα δικαιωματα της Ελλαδας.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενθαρρύνουν την τουρκική επιθετικότητα, ενω σε συνεργασία με την αστική τάξη της Ελλάδας μεθοδεύουν την συνδιαχείριση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Ο κίνδυνος ειναι άμεσος και οι συνέπειες για το λαό μας θα είναι τραγικές.

Η επαγρύπνηση, η οργάνωση, ο αγώνας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή της χώρας σε αυτά, πρέπει να είναι σήμερα , στην ημερίσια διάταξη της πάλης του λαού μας.

Την Εκδήλωση οργανώνουν οι κομματικές οργανώσεις Αιγιαλείας του ΚΚΕ και το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ της Π.Ε.Α.Ε.Α-Δ.Σ.Ε .

Θα μιλήσει ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ