(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Το μαγικό κονφετί – Μείνετε συντονισμένοι!

ΘΗΒΑΙΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Μείνετε συντονισμένοι

σήμερα στις 18.30 

στα κανάλια της ομάδας «του χρόνου Μπούλες», στο mixcloud, στο YouTube και στο ΙΟΝΙΑΝ TV

Τι θα έκανες εάν σου έλεγαν πως μ’ ένα μαγικό τρόπο θα μπορούσες να βρεθείς δίπλα σε κάθε παιδί, μέσα σε κάθε σπίτι …και θα είχες, λέει, μόνο μία, μοναδική ευκαιρία να μεταφέρεις σε μία ολόκληρη πόλη το πνεύμα του Παιδικού Καρναβαλιού και έτσι μέσα σε μία στιγμή θα μπορούσες να μοιράσεις απλόχερα χαμόγελο και αισιοδοξία;

Ίσως τότε να βρισκόσουν μπροστά σε μια πληθώρα ιδεών και σκέψεων για το τι θα ήταν πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό να πρωτοκάνεις με κάθε παιδί…

Μπορεί να διάλεγες να πεις σε όλα τα παιδιά την ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού για να μείνει για πάντα ζωντανό στον χρόνο……;

ή μπορεί να έπαιζες ένα καρναβαλικό παιχνίδι μαζί τους για να γεμίσουν με χαμόγελο τα όμορφα προσωπάκια τους!…

ή μήπως θα τους έλεγες ένα καρναβαλικό παραμύθι για να ταξιδέψουν σε μέρη μοναδικά και εντελώς διαφορετικά…

Χμμ… ακόμα και μία καρναβαλική κατασκευή για να δώσουν πνοή στα πιο πολύχρωμα όνειρά τους, …σίγουρα θα τους άρεσε πολύ αυτό!

Κάπως έτσι ξεκίνησε ´Το μαγικό κονφετί’

Από μία μικρή-μικρούλα ιδέα που, με αρκετή φαντασία, ενθουσιασμό και πολλή ομαδική δουλειά, ολοένα και μεγάλωνε και έπαιρνε μορφή, μέχρι που …….σχεδόν μαγικά, έγινε πραγματικότητα!!!

Ανακατεύοντας την φαντασία με τα πιο δυνατά καρναβαλικά συστατικά, δημιουργήθηκε μια παιδική εκπομπή που εκτός από τα παιχνίδια, τις μουσικές, τις κατασκευές και τα παραμύθια κατάφερε να χωρέσει τα πιο χρωματιστά συναισθήματα!!!!

…Την Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 θα έχουμε τη μεγάλη χαρά να μοιραστούμε με όλα τα παιδιά της Πάτρας, μεγάλα και μικρά μία ευχή και ένα όνειρο αληθινό, γιατί το Καρναβάλι είναι εδώ και έχει άποψη και ρυθμό !!!

..Και ενώ όλα τα παραμύθια ξεκινούν με το γνωστό …”Μια φορά και έναν καιρό…” , αυτή εδώ η ιστορία ξεκινά με ένα τρόπο διαφορετικό και…. εντελώς ανάποδο!! Πρόκειται για μια ιστορία που διηγείται ΟΧΙ τον τρόπο που ο ρυθμός του Καρναβαλιού αγγίζει όλων μας τις καρδιές, αλλά για το πως η απαγόρευση μπορεί να γίνει απόλαυση, ο περιορισμός δημιουργία και η σιγή χορός και έκφραση!

“Έναν καιρό και μια φορά, μόλις τώρα και όχι πιο παλιά νέο ΤΡΟΜΕΡΟ και ΦΟΒΕΡΟ στήνει έναν τρελό χορό μες της Πάτρας τα στενά, που υπάρχει μόνο ερημιά…..!

Η υπέρλαμπρη, φανταχτερή και φωτεινή Donna Primadonna, δεν παύει στιγμή να χορεύει και να τραγουδά στο πνεύμα του καρναβαλιού! Ενώ την ίδια στιγμή ένας μίζερος και καταθλιπτικός παλιάτσος, που ακούει στο όνομα Nino, αν και με καρδιά μικρού παιδιού, πέφτει σε βαθιά θλίψη και απελπισία στο άκουσμα των νέων. Ευτυχώς για αυτόν η αγαπημένη του φίλη δεν θα τον αφήσει έτσι. Δεν εγκαταλείπει το φίλο της λεπτό, κρατώντας τον πάντα από το χέρι και με την βοήθεια της μαγικής της φίλης Ντίνα (από το σερπαΝΤΙΝΑ) τον οδηγεί σε ένα ταξίδι γεμάτο χρώματα, μουσική, περιπέτειες μοναδικές και πολύ, πολύ …. ‘Μαγικό κονφετί!!!’

Μαζί μαθαίνουν να δρουν και να κατασκευάζουν, γνωρίζουν νέες τρόπους και τεχνικές, και αναβιώνουν στιγμές καρναβαλικές γεμάτες κέφι, χορό και γέλιο τρελό. Συναντούν φίλους, παλιούς και νέους, και παρασύρονται όλοι μαζί σε ξέφρενο καρναβαλικό ρυθμό! Όμως…. στο τέλος, κάτι συμβαίνει…. Κάτι πολύ παράξενο και ασυνήθιστο γίνεται στο Nino και τη στολή του. Τι όμως; Και γιατί; Για πόσο ακόμα θα είναι θλιμμένος ο μικρός αυτός παλιάτσος; Μήπως η Donna δεν ήταν αρκετά πειστική με τα καρναβαλικά της νάζια;

Μένει λοιπόν να δούμε… να ακούσουμε… ή καλύτερα να ζήσουμε και να νιώσουμε μπαίνοντας στη θέση των αγαπημένων μας φίλων για να δούμε πως το καρναβάλι δεν είναι απλά μια γιορτή γεμάτη γέλιο και ρυθμό, είναι κάτι πολύ παραπάνω….  ……….. Είναι μια ΙΔΕΑ!

Η εκπομπή θα προβληθεί την Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα, στα κανάλια της ομάδας «του χρόνου Μπούλες», στο mixcloud, στο YouTube και στο Ιόνιαν Tv.

Μία ιδέα που σε συναρπάζει και τη διάθεσή σου γρήγορα αλλάζει !!!

Ιδέα: Νάντια Κωνσταντινίδη

Σκηνοθεσία: Τζίμης Πολίτης-Νάντια Κωνσταντινίδη

Σενάριο-Κείμενα: Χρύσα Δημητρακοπούλου

Μοντάζ: Φίλιππος Κοναξής

Επιμέλεια μοντάζ: Τζίμης Πολίτης-Χρήστος Ορτέντζιο

Κινηματογράφηση-Σκηνοθεσία video: Χρήστος Ορτέντζιο

Παραγωγή:Καρναβαλική ομάδα ‘Του χρόνου μπούλες

Παίζουν:

Μαρία Αγουρίδη, Ντόνα η πριμαΝΤΟΝΑ

Γιώργος Λογαράς-Νίνο, ο ΑρλεκΙΝΟ

Αθηνά Μοσχονά-Ντίνα, η σερπαΝΤΙΝΑ

Τζίμης Πολίτης-Φέλιξ

Κατερίνα Τσουκαλά-δημοσιογράφος

Εικαστικά/Κατασκευές: Μοσχονά Αθηνά

Μπούμαν-ρύθμιση ήχου: Ασημάκης Στρατογιάννης

Σήματα αρχής-τέλους: Παύλος Σουλιώτης

Μακέτες-γραφιστικά: Αλέξης Σακελαρόπουλος

Σκηνικά:

Σταύρος Γκουρνέλος

Τότα Μπακούρου

Ασημάκης Στρατογιάννης

Κουστούμια – Μακιγιάζ: Νάντια Κωνσταντινίδη

Κατασκευή κουστουμιών Αρλεκίνου-Ντόνα: Νίκη Αντζουλάτου

Παιδαγωγική Επιμέλεια: Το Αερόστατο (Προσχολική Αγωγή-Ιδ. Νηπιαγωγείο)

Τα γυρίσματα έγιναν στο Καρναβαλικό εργαστήριο της εταιρίας THREE ACT

Με την αρωγή της εφημερίδας