(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου με την ταινία «Καπερναούμ»

Tο προαύλιο του 61ου Δημοτικού Σχολείου (Ταραμπούρα), είναι ο επόμενος σταθμός για την ενότητα του Δημοτικού Κινηματογράφου, όπου στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου, θα προβληθεί η ταινία «Καπερναούμ» της Λιβανέζας Ναντίν Λαμπακί. Πρόκειται για μία Λιβανο-Γαλλική έγχρωμη παραγωγή διάρκειας 126′,  στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ζαΐν Αλ Ραφία, Γιορντάνος Σιφερό, Μπολουατίφ Τρέζορ Μπανκολέ και απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες , ενώ ήταν υποψήφια για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.

 

Η δημιουργός της ταινίας  επιχειρεί να δει και να προσεγγίσει την … σύγχρονη εικόνα της χώρας της (Λίβανος), μέσα από τα μάτια ενός ιδιαίτερου ανήλικου  «ξεναγού», σε μια φτωχή καθημερινότητα.

 

Η ταινία προβλήθηκε την περασμένη Τρίτη στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και χθες Πέμπτη στον προαύλιο χώρο του πρώην  30ου Δημοτικού  Σχολείου στα Άνω Συχαινά , όπου την παρακολούθησαν δεκάδες φίλοι του κινηματογράφου, σημειώνοντας “sold out”.

 

Στην χθεσινή (Πέμπτη) προβολή, για την ταινία και τον θεσμό του Κινητού Κινηματογράφου, που διοργανώνει για 5 συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός, μίλησε το μέλος του Δ.Σ. Ανδρέας Μάζης.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19 , ο αριθμός των θεατών καθορίζεται ανάλογα με την έκταση του χώρου προβολής , ενώ για λόγους ασφαλείας η είσοδος γίνεται με αριθμημένες καρτέλες και ξεκινά από τις 8.45’ μ.μ.