(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Εγκαινιάζεται την η έκθεση «Μια θάλασσα μέσα μου…» – Στο Πολύεδρο

ΘΗΒΑΙΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 11 Αυγούστου 7-10 το βράδυ η έκθεση «Μια θάλασσα μέσα μου…» στο Πολύεδρο. Ένα εικαστικό ταξίδι μέσα από το έργο εννέα καλλιτεχνών:

Γραμματόπουλος Κώστας, Διονάς Βαγγέλης, Καλαφάτης Νίκος, Καραϊσκου Ράνια, Μπακάλου Παρασκευή, Νικολοπούλου Όλγα, Πρέσσας Νίκος, Ράμμος Κωνσταντίνος και Φιλιπποπούλου Ελένη.       

Επτά ζωγράφοι, ένας γλύπτης (Καλαφάτης) και ένας χαράκτης (Γραμματόπουλος) αποτυπώνουν θαλασσινές εντυπώσεις, μνήμες και βιώματα. Εικόνες του νου και της φαντασίας, της παρατήρησης ή της νοσταλγίας όπως έχουν διαμορφωθεί μέσα από την προσωπική ματιά και την εικαστική αναζήτηση του κάθε δημιουργού. Έργα σε χαρτί, τελάρο ή μέταλλο, με διαφορετικές τεχνικές και υλικά – λάδι, τέμπερα, ακρυλικά και ακουαρέλα. Συνθέσεις ονειρικές ή ρεαλιστικές, θάλασσες στραφταλίζουσες, γαλήνιες ή φουρτουνιασμένες, κυματισμοί, βότσαλα, λουόμενοι, κολυμβητές, πλοία και καΐκια αποτελούν το υλικό αυτής της έκθεσης. Μια έκθεση με φως, χρώμα και παιχνίδια της θάλασσας… πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες και απόλαυσης για το φιλότεχνο κοινό.

Κ. Ράμμος

 

Ελένη Φιλιποππούλου                                                                                                    Ράνια Καραϊσκου

 

Όλγα Νικολοπούλου

 

μια θάλασσα μέσα μου σα λίμνη γλυκόστρωτη γλυκιά και μεγάλη

 

και σαν ωκιανός ανοιχτή και μεγάλη

 

Απόσπασμα από το ποίημα του Κωστή Παλαμά “Μια πίκρα ”