ΠΑΤΡΑ: Συνεχίζει ο Δημοτικός Κινηματογράφος την Τρίτη – Η ταινία «Ο αξιαγάπητος κύριος Τροχίδης»

ΘΗΒΑΙΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Με μία κωμωδία «φτιαγμένη» για την οικογένεια, συνεχίζει ο Δημοτικός Κινηματογράφος την φετινή της διαδρομή στις γειτονιές και τις συνοικίες της Πάτρας. Στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης (αύριο), στο προαύλιο του 15ου και 17ου Δημοτικών σχολείων στο συγκρότημα της «Δροσιάς», θα γίνει η προβολή της ταινίας « Ο αξιαγάπητος κύριος Τροχίδης», την οποία υπογράφει ο Πιέρ Γκοντό.
Μέσα από το σενάριο, ξετυλίγεται μία υπέροχη ιστορία για την φιλία, την αγάπη, και τις διάφορες εκδοχές της… αλήθειας, σε μια τρυφερή, αλλά και σοφή ταινία που θα απολαύσει όλη η οικογένεια.
Αν χρειάζεσαι κάτι που έχει να κάνει με ποδήλατο, τότε ένας είναι ο άνθρωπός σου: ο Ραούλ Τροχίδης! Είναι ο επίσημος μηχανικός ποδηλάτων του Σαν Σερόν, ενός πανέμορφου μικρού χωριού στη νότια Γαλλία, οι κάτοικοι του οποίου τον θαυμάζουν ως τον απόλυτο… ήρωα-ποδηλάτη.
Όμως, ο Ραούλ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες! Όταν, όμως, πιάνει φιλίες με έναν φωτογράφο, ο οποίος θέλει να τον φωτογραφίσει εν δράσει, να τρέχει δηλαδή καβάλα στο ποδήλατο, ο Ραούλ τα βρίσκει σκούρα.
Θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την φωτογράφιση, αλλά η στιγμή της αλήθειας έχει φτάσει και τελικά δεν είναι ο μόνος που κρύβει μυστικά…
Η ταινία είναι Γαλλο-Βελγική παραγωγή του 2018 , διάρκειας89’. Πρωταγωνιστούν: Μπενουά Πελβούρντ, Εντουάρ Μπαέρ, Σουζάν Κλεμάν