ΠΑΤΡΑ: Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Περί Παράδοσης…” από το Λύκειο Ελληνίδων

ΘΗΒΑΙΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ “ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ…”
για λογαριασμό του  ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Η πανδημία του COVID-19 έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας. Οι συνήθειες, μα πάνω απ’ όλα η σκέψη και ο τρόπος ζωής όλων μας έχει αλλάξει. Για δεύτερη φορά, καλούμαστε να περιορίσουμε τις δραστηριότητές μας στις πλέον απαραίτητες. Η αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και  το κάλεσμα «μένουμε σπίτι» φαίνεται ότι αποτελεί σωστή στρατηγική κατά της εξάπλωσης του ιού.
Αναζητώντας ενδεδειγμένες προτάσεις και ενέργειες που απ’ τη μια θα ταυτίζονταν με τη λογική του ”Μένουμε ασφαλείς σπίτι”, αλλά από την άλλη θα μας κρατούσαν κοντά στα ενδιαφέροντά μας και τις συνήθειές μας  οδηγηθήκαμε στη διοργάνωση μια διαδικτυακής ημερίδας με θέμα “Περί Παράδοσης…”.

Προγραμματισμός
Ημερομηνία πραγματοποίησης: Σάββατο 5/12 και Κυριακή 6/12/2020
Ώρα έναρξης: 18.00 και τις δύο ημέρες.
Διάρκεια εισηγήσεων : 60 λεπτά για την κάθε ενότητα.
Τρόπος διεξαγωγής: Μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Θεματολογία: Θα περιλαμβάνει τέσσερις ενότητες.

Ενότητα 1η: Ο χορός σαν φυσική δραστηριότητα.
” Ενεργειακή δαπάνη από τους παραδοσιακούς χορούς. Πως οι παραδοσιακοί χοροί μπορούν να βοηθήσουν στη ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου.’
Εισηγήτρια: κ. Πίτση Αθηνά – Καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδίκευση στους παραδοσιακούς χορούς, μεταπτυχιακή και διδακτορική διατριβή που αφορά το συγκεκριμένο θέμα.

Ενότητα 2η: Παρουσίαση Λυκείων Ελληνίδων του εξωτερικού, απόψεις που αφορούν τη παράδοση και τους Έλληνες του εξωτερικού.

Ενότητα 3η: Λαογραφία – ”Η φορεσιά της Καραγκούνας. Ιστορική αναδρομή, ανάλυση και παρουσίαση.”
 Εισηγήτρια : κ. Θεολόγη Χρύσα, πρόεδρος του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου ”Καραγκούνα”.

Ενότητα 4η: Παρουσίαση  παραδοσιακών όπλων
Εισηγητής: κ. Σκιαθάς Αντώνης – Ποιητής, ανθολόγος και κριτικός λογοτεχνίας.. Μέλος συλλόγου παραδοσιακών όπλων.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα- Ανδρέας Ρήγας- Πτυχιούχος μεταφραστής της νοηματικής, Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Κωφών και Βαρηκόων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Γ’ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών.
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής καθώς και το υλικό της διημερίδας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα Λουκία Σκοτσιμάρα 6936951179, Χαρά Κωνσταντινοπούλου 6948204689 και στο mail του ΛτΕ Πατρών lepatras@otenet.gr