ΠΑΤΡΑ: Απόψε, η βραδιά αφιερωμένη στα τραγούδια του Ελληνικού Κινηματογράφου

ΘΗΒΑΙΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά αφιερωμένη στα τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου  παρουσιάζουν στις 9.30 το βράδυ, σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, για την ενότητα «Βήμα στους Καλλιτέχνες της Πόλης μας», οι «Μεν & Δε(Ν).

Πρόκειται για μία συναυλία που με τίτλο «Οι Μεν & Δε(Ν) πάνε…ελληνικό κινηματογράφο, φέρνει στο προσκήνιο μεγάλες επιτυχίες που ξεπρόβαλλαν από ταινίες του ελληνικού σινεμά και τις μουσικές συνθετών όπως Μίμης Πλεσσας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μάνος Χατζιδάκις , Μάνος Λοίζος , Μίκης Θοδωράκης , Γιώργος Ζαμπέτας  και Μανώλης Χιώτης.

Θα ακουστούν αγαπημένα τραγούδια από όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής, σε ένα μουσικό  «ταξίδι» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2012 από μια παρέα φίλων και αποτελείται από τους Τζοβάνι Μπάστα (φωνή – κιθάρα), Χρήστο Θεοδωρόπουλο (φωνή – πιάνο) και Χάρη Γιαννόπουλο (μπουζούκι) ενώ την παρέα συμπληρώνει στα κρουστά ο Γιώργος Μπαράκος. Την παρέα συμπληρώνει στα κρουστά ο Ιάκωβος Μενούνος

Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από ένα «κράμα» σύγχρονου και παλιού τραγουδιού, προσαρμοσμένα στους μοντέρνους ήχους, ενώ η αγάπη τους για την ελληνική μουσική τους οδηγεί να «εξερευνήσουν» και να παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής κουλτούρας, με επίκεντρο το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι.

Από τον Πολιτιστικό Οργανισμό υπενθυμίζεται ότι λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων και για την προστασία του κοινού επιβάλλεται η έγκαιρη προσέλευση. Οι θεατές θα πρέπει να έχουν μαζί τους και μάσκα.

Είσοδος ελεύθερη.