ΠΑΤΡΑ: Έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ.

Η Πάτρα βάζει τα «γιορτινά» της για να υποδεχθεί την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ. Ήδη σε κομβικά σημεία της πόλης, πλατείες, δρόμους, πεζόδρομους και κτίρια, τοποθετούνται banner, μεσω των οποίων προαναγγέλλονται ενότητες και εκδηλώσεις του θεσμού.

Το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, θα αποτελέσει το εφαλτήριο των φετινών εκδηλώσεων, με την παράσταση «Ελευθερία, ο ύμνος των Ελλήνων» από το «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗΠΕΘΕ, το διήμερο 24 και 25 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Ρωμαϊκό Ωδείο να ανοίγει την αυλαία με ελεύθερη είσοδο.

O Ιούνιος «κλείνει» με το έργο του William Shakespeare «Οθέλος». Η παράσταση   «ανεβαίνει» στις 9.30 το βράδυ,  την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 του μήνα, στο υπαίθριο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης «Θάνος Μικρούτσικος».

Συντελεστές της παράστασης οι Γιάννης Μπέζος, Αιμίλιος Χειλάκης, Μυρτώ Αλικάκη, Κώστας Κορωναίος. Σκηνοθετούν ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας.

 

Ο Ιούλιος στην Πάτρα θα είναι «γεμάτος» πολιτισμό.

Η Πέμπτη 1η Ιουλίου θα είναι ημερομηνία «σταθμός» και θα αποτελέσει «πρόγευση» για όσα θα συντελεστούν στο πλαίσιο του θεσμού κατά την διάρκεια του μήνα.

Την πρώτη του μήνα επίσης, στο νέο χώρο των παλαιών σφαγείων – όπου  θα φιλοξενηθεί και για πρώτη φορά φέτος – θ’ ανοίξει τις πύλες του το τριήμερο της ενότητας JAZZ + ΠΡΑΞΕΙΣ.

Οι φίλοι της jazz θα έχουν για μία ακόμα φορά την τύχη να απολαύσουν μία μουσική πανδαισία.

Την πρώτη ημέρα θα παρουσιαστούν «Τα                           Μπλούζ του Θάνου Μικρούτσικου». Την Παρασκευή 2 Ιουλίου θα αφήσουν το δικό τους μουσικό αποτύπωμα οι Γιώργος Μανωλάκης – Νίκος Σιδηροκαστρίτης – Ανδρέας Πολυζωγόπουλος και Mihalis Kalkanis Group.

Το JAZZ + ΠΡΑΞΕΙΣ θα «κλείσει» το Σάββατο 3 Ιουλίου, με τους  Sotiris Ntouvas & the G.O.A.T.S. και  τον                                                    Dhafer Youssef, έναν κορυφαίο συνθέτη, τραγουδιστή και παίκτη ούτι, γεννημένο στην Τυνησία. Ως μουσικός έθνικ (world music) και avant garde έχει προταθεί αρκετές φορές για βραβεία σε μουσικούς διαγωνισμούς. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ και έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς όπως τον Σαρδήνιο τρομπετίστα Paolo Fresu και τον Νορβηγό κιθαρίστα Eivind Aarset.

Μία ακόμα  σημαντική στιγμή στις φετινές εκδηλώσεις του θεσμού, θα αποτελέσει την Δευτέρα 5 Ιουλίου, η παρουσίαση στο κάστρο του Ρίου, της οπερέτας «Ο Βαφτιστικός» του Θεόφραστου Σακελαρίδη, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ. Ερμηνευτές ο πατρινός Νικόλαος Καραγκιαούρης, η επί σειρά ετών (πρώην) καθηγήτρια στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών Μίνα Πολυχρόνου και ο Αντώνης Κωροναίος. Στην αφήγηση ο Λευτέρης Ελευθερίου. Την διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο Γιώργος Αραβίδης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

*Συνημμένα σας στέλνουμε ενδεικτικές φωτογραφίες με ορισμένα από τα banner που έχουν παραχθεί και αναρτηθεί καθώς και εκ νέου την κεντρική αφίσα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ.