«Ο Θησέας και ο Μινώταυρος»: Πώς θα δείτε την παιδική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη στο διαδίκτυο

ΘΗΒΑΙΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Οι ημερομηνίες που θα είναι διαθέσιμη online και την τιμή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Μία εξαιρετική παιδική παράστααση με την υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη, που διακόπηκε πρόωρα λόγω της πανδημίας, «Ο Θησέας και ο Μινώταυρος», ξεκινά την διαδικτυακή του διαδρομή. Από τις 20 Δεκεμβρίου και για 20 μέρες συνολικά θα είναι διαθέσιμη, on demand, έναντι ηλεκτρονικού εισιτηρίου, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όλες τις ελληνικές οικογένειες να την απολαύσουν.

Ο ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

Το έργο παρουσιπάζει την πορεία του δημοφιλή ήρωα της μυθολογίαςμέσα σε μια προσεγμένη, σε όλες τις λεπτομέρειες, παράσταση. Ο διάδοχος του θρόνου των Αθηνών, Θησέας, αφού έμαθε από την μητέρα του, Αίθρα, για την καταγωγή του, παίρνει κάτω από ένα μεγάλο βράχο, τα πέδιλα και το σπαθί που του είχε αφήσει ο πατέρας του, Αιγέας, βασιλιάς των Αθηνών και ξεκινάει από την Τροιζήνα να πάει στην Αθήνα να τον συναντήσει. Δεν άκουσε όμως τη συμβουλή της μητέρας του να ταξιδέψει με καράβι, προτίμησε να πάει από την ξηρά. Ήθελε να ακολουθήσει ένα πιο δύσκολο και δύσβατο μονοπάτι, ώστε να καθαρίσει τον δρόμο από τους εγκληματίες και τους ληστές που λυμαίνονταν την περιοχή, έχοντας ως πρότυπο, τον Ηρακλή και τους άθλους του.

Το έργο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, που παρουσιάζει την πορεία του Θησέα από την Τροιζήνα στην Αθήνα, έχει δοθεί σκηνοθετικά και εικαστικά, Αριστοφανικός χαρακτήρας, αποφεύγοντας έτσι τις δύσκολες εικόνες για τους μικρούς θεατές. Στο δεύτερο μέρος, περιλαμβάνονται το ταξίδι του Θησέα προς την Κρήτη, που αποδίδεται εικαστικά με εντυπωσιακό τρόπο, μέσα από την δημιουργία ενός θαλάσσιου κόσμου πάνω στην σκηνή, και το παλάτι του Μίνωα και ο περίφημος λαβύρινθος, μέσα στον οποίο ο Θησέας, παίρνοντας τον μίτο από την βασιλοπούλα Αριάδνη, καταφέρνει να φτάσει στον Μινώταυρο και να πετύχει τον σπουδαιότερο άθλο του. Όλα αυτά με κρητική λύρα, μαντινάδες, χορό και παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης.

Το κείμενο είναι της Κάρμεν Ρουγγέρη η οποία έχει κάνει και την σκηνοθεσία μαζί με την Χριστίνα Κουλουμπή ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Κατερίνα Γεωργάκη, Μάϊρα Γεωργάρου, Άρης Δελαγραμμάτικας, Χριστίνα Κουλουμπή, Μανώλης Κλωνάρης, Γιώργος Μπανταδάκης, Στέλιος Νίνης, Σωτήρης Σουριανός και Βασίλης Τσιγκριστάρης.

Μπορείτε να προμηθευτείτε ηλεκτρονικά εισιτήρια, στην τιμή των 6 ευρώ, εδώ