Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Oι εκδηλώσεις 4-10 Οκτωβρίου 2021

ΘΗΒΑΙΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου γιορτάζεται για 4η χρονιά η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers’ Organisations – ECCO), με στόχο τη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και την ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς της επιστήμης αυτής στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με μια σειρά ψηφιακών δράσεων, αλλά και εκδηλώσεων με φυσική παρουσία, τα εργαστήρια συντήρησης σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει τις αθέατες πλευρές του επαγγέλματος του συντηρητή. Οι επισκέπτες θα μυηθούν στα μυστικά της συντήρησης με εικονικές και μη επισκέψεις σε εργαστήρια, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.ά.

Τις δράσεις συντονίζουν από κοινού η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επίσημος εκπρόσωπος της ECCO στη χώρα μας, και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από 4 έως 10 Οκτωβρίου 2021, με κεντρική ημερομηνία των εορτασμών την Κυριακή, 10 Οκτωβρίου 2021.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

https://www.ssaette.gr/https://www.facebook.com/dsanm.culture, https://www.facebook.com/dsanm.culture/ https://el-gr.facebook.com/icom.helleniccommittee και https://icom-greece.mini.icom.museum/
Πηγή: skai.gr

 

Το άρθρο Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Oι εκδηλώσεις 4-10 Οκτωβρίου 2021 εμφανίστηκε πρώτα στο Σκάι Πάτρας.