ΑΙΓΙΟ: Νεανικό Φωνητικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής

ΘΗΒΑΙΟΣ - ΜΑΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ

Με χαρά σας πληροφορούμε ότι με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, κατά τη φετινή περίοδο 2021-2022, θα λειτουργήσει στην Ιερά Μητρόπολή μας Νεανικό Φωνητικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής.
Σκοπός του νεοσυσταθέντος τμήματος είναι η εκμάθηση του πλούσιου δημοτικού και λαϊκού ρεπερτορίου του οποίου οι ιδιαιτερότητες ορίζουν τοπικότητες στη γεωγραφία (Μ. Ασία, Αιγαίο, Θράκη, Ήπειρος κλπ.), αλλά και τροπικότητες στην πορεία του χρόνου (ρεμπέτικο, ελαφρό, έντεχνο κλπ.).
Τα παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας δεν αναδεικνύουν απλώς τις ερμηνευτικές ικανότητες των παιδιών, αλλά τα βοηθούν να ανακαλύψουν και να απολαύσουν τη λησμονημένη ντόπια παράδοση και να μυηθούν στην τέχνη της ελληνικής μουσικής.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο κτίριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΝΕΩΝ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»), οδός Πολυχρονιάδου 8 στο Αίγιο.
Υπεύθυνος του τμήματος είναι ο κ. Σπυρίδων Οικονομόπουλος, Καθηγητής Μουσικής, προς τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση. (τηλ. 6937509538) .

Αιτήσεις εγγραφών συμπληρώνονται και υποβάλλονται στο ισόγειο των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως οδός Ρωμανιώλη 41 στο Αίγιο (Δευτέρα έως και Παρασκευή, 9-13:00 μ.μ. – τηλ. 26910 21777), από 20 Σεπτεμβρίου έως 30 Σεπτεμβρίου. Πρώτη συνάντηση: Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021 στις 10:00.

Το άρθρο ΑΙΓΙΟ: Νεανικό Φωνητικό Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής εμφανίστηκε πρώτα στο Σκάι Πάτρας.