ΑΙΓΙΟ: «Η Γυναίκα της Ζάκυθος» την Παρασκευή στα Βαλιμίτικα

Η παράσταση “Η Γυναίκα της Ζάκυθος” που διακρίθηκε από το κοινό και την κριτική στο Φεστιβάλ Αθηνών, με την εκπληκτική ερμηνεία της Κατρίνας Γκατζόγια, έρχεται στο θεατράκι Βαλιμιτίκων την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ. Η διοργάνωση ανήκει στον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Βαλιμιτίκων «Ο Αίολος».

Το έργο γράφτηκε στη Ζάκυνθο, με αφορμή τα αισθήματα που κατέκλυσαν τον Σολωμό, όταν είδε γυναίκες από το πολιορκημένο Μεσολόγγι να αντιμετωπίζουν κατάμουτρα τη λεκτική βία και την ταπείνωση από μια δύσμορφη, εμπαθή Γυναίκα του νησιού, επειδή ζητούσαν τρόφιμα για τους έγκλειστους άνδρες τους, γεγονός που προκάλεσε αρχικά τρόμο στον Ποιητή, που δεν μπόρεσε να υπερασπισθεί επί τόπου αυτές τις Μεσολογγίτισσες.

Ο σκηνοθέτης του, Δήμος Αβδελιώδης, αναφέρει σχετικά με τα μηνύματα του έργου: «Το πραγματικό «κακό» είναι η κατάληψη του μυαλού μας από τον φόβο, ένα συναίσθημα ανωριμότητας κι ανευθυνότητας, που δημιουργεί σύγχυση κι απουσία δημιουργικής σκέψης και δράσης, και που ποτέ δεν πρέπει να το αφήσουμε να γίνει η αιτία να χάσουμε την δύναμη του Λόγου της Αλήθειας, το μόνο ανίκητο όπλο που μας θωρακίζει από τον οποιονδήποτε πραγματικό ή φαντασιακό μας εχθρό». Μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσουμε!