Μπελούτσι και Ρουβάς το Σεπτέμβρη στο Ηρώδειο

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε 21 μουσικές και θεατρικές παραγωγές από τα 30 αιτήματα που υπεβλήθησαν στην αρμόδια επιτροπή του ΥΠΠΟ. Πριν τον κορονοϊό τα αιτήματα είχαν φτάσει τα 80… αλλά μετά την πανδημία «μαζεύτηκαν».

Έτσι στο Ηρώδειο θα εμφανιστεί τον Σεπτέμβριο η γοητευτική Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι (21/9) ερμηνεύοντας σε έναν θεατρικό μονόλογο αδημοσίευτες επιστολές της Μαρίας Κάλλας,.

Το πρόγραμμα έχει και «σταθερές αξίες» όπως οι τακτικοί στη χώρα μας Tiger Lillies με μια καινούργια παράσταση με αφορμή την επιδημία του κορονοϊού και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην κοινωνία και στις ανθρώπινες σχέσεις.

Στο πλαίσιο του φθινοπωρινού προγράμματος του Ηρωδείου περιλαμβάνεται επίσης η παράσταση «Ομορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα συνεχίσει τη συνάντηση του κλασικού ροκ με τη συμφωνική μουσική στη συναυλία «Classic Rock IV» για τρεις μέρες. Σε ανάλογο μουσικό μήκος κύματος θα παρουσιαστούν οι συναυλίες «The music of Led Zeppelin» από τη συμφωνική ορχήστρα «Led Zeppelin Symphonic» και «Rock the Opera».

Συναυλίες θα δώσουν επίσης ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάριος Φραγκούλης, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Μαρινέλλα σε μια επετειακή παράσταση για την πορεία της στο τραγούδι.

Στο Ηρώδειο θα εμφανιστεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης με σολίστ τον Γεφίμ Μπρόνφαμ και ο τσελίστας Στ. Χοζίερ και θα ανεβούν παραστάσεις χορού φλαμένκο και τάνγκο αλλά και κλασικού χορού από χορευτές των μπαλέτων Μπολσόι και Μαριίνσκι.

Στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου θα παρουσιαστούν και οι «Βάκχες» του Ευριπίδη από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, ο «Οιδίποδας» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά, ο «Φτωχούλης του Θεού», αλλά και το «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Τέλος σε κοινή συναυλία η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και ο Σάκης Ρουβάς, παρά τις όποιες «συζητοψιλοαντιδράσεις».

πηγή: ogdoo.gr