«Η Πίτσα Παπαδοπούλου έδωσε υπόσταση και αξιοπρέπεια στον νταλκά»

advertisement

Σαν σήμερα…

Στις 4 Μαΐου γεννήθηκε η Πίτσα η Παπαδοπούλου «η φωνάρα», όπως την αποκαλούσε ο Στέλιος Καζαντζίδης…

«Καλώς την Πίτσα την Παπαδοπούλου τη φωνάρα!»

Με τη διαχρονική βοήθεια του αρχείου, σήμερα πάμε έντεκα χρόνια πίσω, στις 17 Απριλίου 2010, όταν προβλήθηκε από τη ΝΕΤ ένα επεισόδιο της εκπομπής του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην υγειά μας», με κεντρική καλεσμένη την Πίτσα Παπαδοπούλου.

Στις ιδιαίτερες και ξεχωριστές στιγμές του αφιερώματος ανήκουν βεβαίως η συνύπαρξη της Πίτσας Παπαδοπούλου με ερμηνευτές και ερμηνεύτριες, όπως ο Κώστας Χατζής, ο Αντώνης Βαρδής, ο Νίκος Νομικός, η Μαρία Σουλτάτου, η Σοφία Βόσσου, η Λένα Αλκαίου και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης.

Στο τραπέζι της εκπομπής παραβρέθηκαν και μίλησαν για την Πίτσα Παπαδοπούλου ο συνθέτης και στιχουργός Βαγγέλης Σίμος, οι ηθοποιοί Άννα Φόνσου, Τζέσυ Παπουτσή, Ηρώ Μουκίου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Μαριάνθη Φωτάκη, Ιουλία Καλογρίδη, Ελεωνόρα Αντωνιάδου, ο ηθοποιός και στιχουργός Γιάννης Μάνιος, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Βασίλης Κωνσταντίνου και Αχιλλέας Ασλανίδης, ο Νίκος Κοτοπούλης (από την ελληνική πρεσβεία της Ολλανδίας), ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και στιχουργός Κώστας Μπαλαχούτης (στον οποίο ανήκει η φράση του τίτλου του άρθρου) και ο Άγγελος Σφακιανάκης, μουσικός και παραγωγός του πρόσφατου, τότε, δίσκου της Πίτσας Παπαδοπούλου που είχε τον τίτλο «Να’χε καρδιά η μοναξιά».

Η διεύθυνση της ορχήστρας ήταν του Φαίδωνα Λιονουδάκη που έπαιξε πιάνο. Έπαιξαν επίσης οι Γρηγόρης Συντρίδης (ντραμς), Μιχάλης Σεραφείμ (κιθάρα), Νίκος Ρούλος (μπάσο) και ο Δημήτρης Καπηλίδης (πλήκτρα). Επίτιμος καλεσμένος ο Μανώλης Καραντίνης, που «κέντησε» με το μπουζούκι του, πάνω στις μεγάλες επιτυχίες της ερμηνεύτριας και σε παλιά λαϊκά τραγούδια.

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκπομπή. Η σκηνοθεσία ήταν του Στάμου Μπιρσίμ.

πηγή:ogdoo.gr