(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η παράσταση «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» – Σήμερα και 3 με 5 Ιανουαρίου

Η παράσταση “Χριστουγεννιάτικη Ιστορία” (A Christmas Carol), που βασίζεται στο κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς, συνεχίζεται μέσα στις γιορτές στο θέατρο Λιθογραφείον, με καθημερινές παραστάσεις έως τις 30 Δεκεμβρίου, και συνέχεια από τις 3 έως τις 5 Ιανουαρίου.

Το έργο
Πρόκειται για τη νουβέλα του κορυφαίου Άγγλου μυθιστοριογράφου, Καρόλου Ντίκενς που ανέδειξε η βικτωριανή Αγγλία κι ενός από τους σπουδαιότερους σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπήρξε από τους σφοδρότερους επικριτές τόσο των ταξικών διαιρέσεων της αγγλικής κοινωνίας του 19ου αιώνα, όσο και της τεράστιας φτώχειας, την οποία σήμανε για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού η Βιομηχανική Επανάσταση. Ο Ντίκενς είναι ο συγγραφέας των φτωχών, των ανήμπορων και των ξεγυμνωμένων.

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ μισεί υπερβολικά τα Χριστούγεννα, τα θεωρεί πως είναι απάτη και μισεί ακόμη και όσους είναι χαρούμενοι τις γιορτές. Την Παραμονή των Χριστουγέννων, όταν ο Σκρουτζ πηγαίνει σπίτι του, το φάντασμα του πρώην συνεργάτη του, Τζέικομπ Μάρλεϋ, εμφανίζεται μπροστά του, προσπαθώντας να του εξηγήσει πως αν δεν αλλάξει τρόπο και στάση ζωής, θα έχει την ίδια κατάληξη με αυτόν. Τα τρία πνεύματα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, θα επισκεφτούν τον γέρο τσιφούτη και ξεροκέφαλο Σκρούτζ και θα προσπαθήσουν να ζεστάνουν την καρδιά του, δείχνοντάς του τα λάθη στη ζωή του και προτρέποντάς τον να αλλάξει τη διαγραφόμενη πορεία του. Μια ιστορία που αγγίζει την ψυχή όλων, τρυφερή, οικογενειακή και μαγική.
Η παράσταση απευθύνεται τόσο σε ενήλικες όσο και παιδιά άνω των 10 ετών.

Διασκευή / Σκηνοθεσία / Εικαστικό περιβάλλον: Φιορέλα Μαστρόκαλου
Σκηνικά / Κοστούμια: Λάμπρος Ξυτσάς
Μουσική επιμέλεια: Φιορέλα Μαστρόκαλου
Φωτισμοί: Ευσταθία Δρακονταειδή
Φωτογραφία: Αντώνης Αλεξάκης, Χρήστος Αντωνόπουλος
Τεχνική βοήθεια ήχου: Χρήστος Αντωνόπουλος, Στράτος Γιαννατσής
Παίζουν: Gerard van Hattem , Αντώνης Γραβάνης, Αναστασία Μανόνα, Μυρτώ Ντζαμάρα, Λάμπρος Ξύτσας, Αντριάννα Σιδέρη, Γιάννης Σιδέρης, Θεοδότη Τάσση και στο ρόλο του Σκρουτζ ο Βασίλης Τάσσης.

Ειδικές ευχαριστίες στον Βασίλη Καλαντζή

INFO
Παραστάσεις
Κυριακή 29/12 12:00 & 20:00 / Δευτέρα 30/12 21:30
Παρασκευή 3/1 21:30 / Σάββατο 4/1 20:00 / Κυριακή 5/1 12:00 & 20:00

Εισιτήρια: 10€ (κανονικό), 8€ (φοιτητικό, πολυτέκνων, άνω των 65), 5€ (παιδικό, ατέλειες, ανέργων, ΑΜΕΑ)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2610 328394