Αφιέρωμα στον Πάνο Γαβαλά, τον «καρδιολόγο» του λαϊκού τραγουδιού

advertisement

Σαν σήμερα…

Στις 3 Δεκεμβρίου του 1988 έφυγε από τη ζωή ο Πάνος Γαβαλάς…

Αφιέρωμα στον Πάνο Γαβαλά με… «γούστο»

Με αυτή την αφορμή, σήμερα επέλεξα από το αρχείο ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα στον Πάνο Γαβαλά που προβλήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2008, με αφορμή τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατό του, στο πλαίσιο της εκπομπής της ΝΕΤ «Έχει γούστο» με την Μπήλιω Τσουκαλά.

Στο studio της εκπομπής παραβρέθηκαν και μίλησαν για τον Πάνο Γαβαλά, η Ρία Κούρτη, μόνιμη παρτενέρ του στο πάλκο και στη δισκογραφία από το 1960 και μετά, ο στιχουργός και συνεργάτης του Βαγγέλης Ατραΐδης, ο γιος του Γιάννης Γαβαλάς και ο δημοσιογράφος Στέλιος Ελληνιάδης. Όπως είπε μάλιστα ο Στέλιος Ελληνιάδης για τον Πάνο Γαβαλά, ο ίδιος αυτοχαρακτηριζόταν ως «καρδιολόγος», επειδή στο ρεπερτόριό του είχε πολλά ερωτικά τραγούδια.

Η Ρία Κούρτη και ο Νίκος Θεοδώρου τραγούδησαν μια σειρά από τις μεγάλες επιτυχίες που σφράγισε με τη φωνή του ο σπουδαίος λαϊκός βάρδος. Τους συνόδευσαν οι μουσικοί: Γιάννης Φιλιππαίος (μπουζούκι), Κώστας Μεϊτανίδης (ντραμς), Χρήστος Κόκοτζης (κιθάρα), Τόλης Μαρόπουλος (μπάσο) και Σωτήρης Αγραφιώτης (αρμόνιο).

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το αφιέρωμα. Η σκηνοθεσία ήταν του Χρήστου Φασόη.

πηγή: ogdoo.gr